2X歲淋巴癌 覺得自己心態越來越差

1001 回覆
5031 Like 28 Dislike
加油啊一定會變好的
祝早日康復
早日康復 肯面對已經好叻仔 加油
如果基因突變呢?
巴打加油 過來人 19歲確診 好返已經第三年 嗰陣時都日日喺度喊 好驚死 好絕望 成日祈禱 又好唔捨得身邊所有嘢 同你一樣扭計唔係想去醫院 化療好辛苦 藥費又貴 又考唔到DSE 真係好彩有個女朋友陪我陪到而家
總而言之加油 而家醫療科技先進 唔會咁容易俾你死

大禍過後必有後福 我好返之後過得越嚟越好 成績又越嚟越好 身體又fit左 搵到自己嘅目標 想環遊世界 想讀碩士 想過得精彩 勤力左 非常感恩我嘅福氣 巴打你都一定會咁過嚟 好返之後每年照一次掃描 好彩都冇復發 希望幾個月後再掃嘅時候都唔會有事 祝大家身體健康

另外而家淋巴癌越嚟越年輕化 奉勸大家準時作息 雖然我都會夜瞓 但係盡量早訓啲 同埋一定要瞓夠 唔好俾自己唔夠瞓 同埋唔好食咁多激素例如雞翼 我覺得呢啲都可能係一個淋巴癌嘅成因 多做運動例如行山郊遊 令自己嘅心態活得健康 玩少啲social media 多啲望吓身邊周圍 脫離無效社交 Cherish everything around you
加油 ching
唔好放棄,當你覺得累想放棄果陣你要諗下你既屋企人,你既屋企人永遠都會咁愛你支持你
而且記得要有咩唔開心要同人講,加油 我相信奇蹟一定會出現係你身邊

18區都食過咁濟,關事都唔出奇
巴打同你好似 我好返之後都有完美主意同埋好執着 如果唔係我仲係一條鹹魚
見字決定即刻瞓覺
健健康康
加油
加油
加油好快捱得過
樓主加油啊,一定會吉人天相!
撐住呀 巴打
樓主唔駛怕,比個例子你

2x 中 基因病換骨髓—>之後中AML —>再換骨髓—>之後中淋巴can, 擴散到有提子🍇咁大咁多喺胸背位,而家生勾勾咩事都冇,一粒藥都唔駛食,外觀正常講都冇人信有過咁多病

個例子就係我

你要知道,哭是沒有用,唔好當自己有病,心態好緊要,由病果一刻我已經知道,人終須一死,我可能只係早少少,要諗比自己慘嘅人大把,起碼我知道死期都總好過突然意外死嘅人,自己仲有機會出返去,治療期間做自己會開心嘅野,買好野食好野,放開心情,你要做嘅野只係食玩瞓,唔駛理其他野,之後全部交比醫生處理
癌症就係咁先可怕
永遠幾worse都有復原既案例
好似窮人寄望買六合彩改變命運咁
巴打頂住 早日康復
淋巴其實好難發覺,病徵係體重減輕,好易攰,冇胃口食野,低燒,淋巴位有粒,check到通常係已擴散
加油
絲打加油
加油巴打,祝安好
喜樂是良藥 加油呀
4B唔係即係未期既意思? 未期都有7成存活率咁高架咩
拿拿趣搞掂等你歸隊打邊爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞