西班牙法國瑞士 隨意更

107 回覆
24 Like 4 Dislike
爬多兩粒鐘可以上去湖 lac de la Vogealle但係夏天就算了
朝頭早有落一陣雨以為有機會 咁弱早知直踩瑞士算 反三景色都差唔多
反正
行山前食咁細舊flank steak 都18.5歐 睇黎到瑞士要捱超市
巴黎唯一想提既係當地日本野都比其它歐州國家高質 鰻魚飯竟然只係25歐 幫我頂住口癮
未去住 因為我夏天出發黎玩 冇冬天既杉 依家係住Interlaken 打算行哂周邊熱門景點先 上山再等多啲雪再去靚啲?
短程就話姐 每日酒店都要千幾 那有餘錢食 近排又冧市
入境西班牙洗唔洗要Show針紙?
人響劣食英
都幾難搵到盒咁既野
垃圾國家
巴黎高質既日式餐廳通常都係日本人打陣
Oeschinensee真係好撚靚 返去post 圖 得張12.8kB sim卡 話就話無限數據
你張咩卡黎, and咩台?
20CHF Swisscom 用到google map就算啦
用到google map 都算好,
我之前用vodafone 好似5gb, 爆咗就淨返唔知幾多social media data, google map都用唔到, 要download定offline map
行去Sixt-Fer-à-Cheval, 就去返Geneva 轉去Spiez 沿Thunersee湖邊火車景色

Spiez係酒店放哂行李之後 再轉去Kandersteg坐纜車去睇Oeschinensee 自從6月幾去完泰國Maya bay wow第一次之後兩個幾月終於wow第2次

纜車站前影既, 好似係叫Dündenhorn

纜車飛賣30CHF, 上去既時候見到個啊伯自己一個雪山行上去 估唔到仲有路上山

上去湖面周圍有啲霧但係冇擋湖景 好仙景feel
GIF:
行街我覺得係浪費時間 尋日住 Wengen 陽台景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞