西班牙法國瑞士 隨意更

107 回覆
24 Like 4 Dislike
淨係留左一日冇住 酒店book左San antanio 果邊 長住有咩做
西班牙如果自己一個去安全?
未plan 通常到步後先plan 會參考下你個post
個人覺得巴塞同馬得里好過巴黎同羅馬既其實好睇人 女仔一個既話 10點前返去 唔好去貧民區 其實冇乜野
西班牙熱到傻 到巴黎呢幾日竟然凍到落雨 都係遲幾日先登塔
原本想順路上南法 但係ibiza一係又坐6粒鐘船返華倫西亞 哂一日酒店錢 一係ibiza機場40歐2粒鐘直飛巴黎 所以簡去巴黎先
Ibiza 日落 又遮住咗
呢個池好似冬天會抽乾
每年華倫西亞馬拉松就係衝入呢個位完
一條毒撚,未去過歐洲
出街食會唔會畀人眼望望
都係住一個禮拜,不停曬太陽游吓水,再坐吓艇出吓海咁
Ses Lletes實在太靚,本來諗住留一兩日,結果住咗成個禮拜
valencia orange 呢隻夏天橙四圍都有得賣,無咩特別
西班牙食西瓜都係爆汁 超市望到比香港大1.5倍
今日又落雨 巴黎一落雨除左Musée之外 有咩好行

今日完全尻行 尋日行左好耐羅浮宮 暫時又唔想再去博物館
valencia orange 呢個品種本身就係多汁,唔關產地事
日本就開 咁我唔全征了 本身巴黎之後想去St. Michael依家直接去瑞士 今晚坐去Geneva ->Cirque Du Fer A Cheval 想睇個the end of world 同佢有個位既景同我鐘意既album 根本一模一樣 另外附近白朗同南針峰9月中值唔值得去
自膠原本三個位都仲係法國 瑞士想趁仲未落雪玩下Summer Sledding 基本上標左既位都會去

巴黎既唔更了 景點行到個個未去過都識 最後一日由Paris->Lyon->Geneva->Samoëns>Cluses 法國轉瑞士又返法國 千辛萬苦終於到Sixt-Fer-à-Cheval

當日瀑布太弱 無想像中咁靚
全程得我一條友行公路24km 來回 我都想租架單車 但係荒山野嶺搵唔到 行到腳跛

全程都算靚嘅 但係冇車真係要考慮下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞