數碼暴龍玩具討論區#33

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
只係美版出過,日版冇出過,所以你講嗰個Ver 3同Bandai無關
想問下點解日版唔好玩未玩過 想知點解
當年出嘅日版D-Scanner嘅玩法係
Scan Barcode
Scan到戰魂就儲戰魂 (有幾個戰魂合成一隻獸之類嘅系統)
Scan到獸就同佢對戰
戰鬥時有低機率遇到BOSS
冇冒險功能
除咗當年Scan Barcode呢個概念好新穎 同埋個喇叭好靚聲之外
其實好快悶
基本上就係儲圖鑑機
仲要唔知圖鑒有咩點先完
我買果陣香港04都未播
我連咩黎都未知
淨係知可以scan 然後過左好幾年都唔識玩
原來真係scan

前排先搵番出黎玩 點知部紅機唔記得拆電入面電線都斷9埋
淨係斷黃線姐
剪左d膠焊返應該ok

後面就咁樣 斷左幾多線都 連塊綠板都甩埋皮
https://youtu.be/Or1JDjBckVo
話唔定死唔哂呢
拆得開代表你好得閒 咪試下有冇奇蹟
今日見到超龍機匙扣扭蛋出左
今次有大貨,大約150左右一套

想問03果部D-Ark csa係咪無炒? 想買基爾獸
一定有,只會越嚟越貴,要買趁而家
去現時點望下
通信先進到金剛武神獸?
睇咗啲解說應該係
幾乎迫人買晒兩部
或者同fd夾每人一部 然後帶出嚟合體
仲諗緊買1定2部
「ver.ULTIMATE RED」と「ver.ULTIMATE BLUE」には相互通信機能も搭載されており、通信を行うことで最終話に登場した神原拓也・源輝二・氷見友樹(声:渡辺久美子さん)・折本泉(声:石毛佐和さん)・柴山純平(声:四反田マイケルさん)の5人で進化したスサノオモンへのエンシェントスピリットエボリューションが可能に。

兩部連動係五人合體
金剛武神獸一部都變到
但都係兩部都買 有各自既進化片
仲有輝二開機都有唔同
諗返起SCSA啟人D-ark冇整到真紅蓮落去 總覺得有陰謀
btw 正確D黎講係5.5人合體
點啊,你諗下真紅蓮形態係咪呢隻色先啦
但動畫入面 第一次進化紅蓮騎士獸已經係金色D-Ark
所以咪要等出金色囉
記唔記得15週年咩下場

想問呢部電波暴龍機完全版出面賣緊幾錢? 行過幾間都話無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞