MIRROR演唱會意外|阿Mo李啟言頸椎受損95%不能復原 下周針灸盼有神蹟

387 回覆
79 Like 31 Dislike
好奇收左幾多錢
PTSD
無人理咪你理囉
究竟阿Mo有幾慘?
唔係剩係望住天花板發呆咁簡單
剩係講呼吸機 嘗試講得淺白d
阿mo 用緊呼吸機 即係niv/bipap
會戴住個大面罩 部機會係你吸氣同呼氣時會搵d氣谷鳩住你(尤其呼氣時你要同佢鬥力,為咗維持個肺唔好冧)
然後你要跟住部機既呼吸節奏黎抖氣
只要你一做錯timing你就會好唔舒服
你抖唔到氣之餘佢仲會迫你抖返好
甚至部機就會響
平時叫你見字留意呼吸你都覺得煩
而家係要你跟實部機黎呼吸 可以想像有幾辛苦
要除咗個罩先食得野 即係阿mo唔會食到野
甚至每次想講野都好有難度
仲要阿mo係每日忍住痛黎做以上睇到都覺得辛苦既療程
可想而知佢每日會有幾攰
當然用得耐係會適應到
但係適應之前係真係生不如死

一般啲人都係戴幾日就算
等啲血含氧量 co2 abg 之類有改善或者穩定返就可以除
我未試過戴 但啲用家都係話戴一兩粒鐘已經好辛苦
但而家mo係一世都離唔開...

戴住個面罩 又焗 個口又會勁乾 甚至入面開始爛(如果照顧得唔好)
因為要盡量綁實啲繩 久而久之好易有壓瘡 即係照顧得唔好係塊面都會爛埋

都未講一世訓係床
要人照顧大小二便
長期臥床有壓瘡...

因為阿mo先廿幾歲
以上講緊既可能係維持幾廿年

viu希望你明白呢單野係有幾撚癲 阿mo有幾撚慘
但全城集氣成功, 生存到
又話比預期好???
而家希望阿mo可以wean 到bipap
咁已經好好多
竟然有5%
viu粉又搵到新攻擊目標
成件事最衰都係mo老豆
幾多%好返我唔知 我淨係知佢應該好想死
幾歲?
多謝主😭
好笑在,好多左膠偽善page,幫佢轉發
當係做咗野
一世都可能會
但私下地下情/Sp就唔知
到時同老公一齊探呀mo
證明信耶穌真係會搞到個人神神化化
痴撚線個仔變到咁撚樣, 個老豆仲可以戇鳩鳩咁冷靜淨係叫人祈禱
正常應該爆撚左發哂火屌啦下話
5%係死亡
95%係好唔返
SoChing點算
🤣鏡狗抵死
耶撚 藍屍 之前話唔公開但日日寫呢啲濕鳩代禱信
鏡粉: 集氣! 但mirror復出未?
佢應該有95%想死
鏡粉都唔記得晒
淨係講 阿媽有左第二個 好好睇
成班Viutv又賺大錢? Mo 邊撚個Mo呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞