<<美劇>> THE LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER

146 回覆
10 Like 9 Dislike
Gandalf?
Feanor 俾Sauron 做瓜
Galadriel 由 Valinor 游水去middle earth
諗爆頭都唔知個編劇係邊到搵出嚟
無版權無得跟

得角色名可以用下
無買版權?
見到黑人精靈真心出曬戲

second age 內容無得跟

And that is it. We do not have the rights to The Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-earth, or any of those other books.

你當好似劇版 Hannibal 咁
古代戲對白有「ok」兩個字
同cctvb「幫朕check下」有得揮
我留意唔到「ok」出現好似同香港開埠差唔多時間
佢直頭個詞彙同個句子結構好現代
連中世紀都談唔上仲話2nd age
睇翻原三部曲佢真係句句都詩咁樣
fell deeds awake; hope is kindled; keep your forked tongue behind your teeth; your words are poisoned; where is the horse and the rider;
有啲係書度抽出黎
連lotr最核心嘅文字都仲未駕馭到
仲走去拍劇
乜L野船乜L野石扮有深度
游水似連登仔會諗嘅野
既然係咁就唔好拍啦。
故事時間線係電影前定後?
前. 應該係講魔戒鑄造到電影第一集片頭場戰爭
分分鐘版權問題直接寫死celeborn 變fanfic算
唔知關唔關SJW 死都要黑人精靈事?
劇組有無買Book3 先版權先?有買咪用附錄拍囉。成個SA 加努曼諾爾淪亡史,邊可能亂吹到咁?

Fanfic 都唔可能違反原作世界觀嫁。不如改到哈比人識魔法、開後宮。可能仲好睇添。
呢套劇真係一如所料地失望。
vanity show 嚟點會唔關

而家用盡last jedi cookbook 屌fans
https://www.youtube.com/watch?v=7cCkCowdIy0

面門咁講就係無版權
實際?
唔買哂啲版權就係為左鳩嚟修正主義玩media文革 ( ToLkIeN iS rAcISt)
十足十JJ Abrams咁anti-lucas
唔惡頂就奇啦
有冇人唔想再睇近戰法師?
想睇魔獸麥迪文/卡德加戈隻,希望套劇會出現啦
笑死,IMDb狂delete一星都係得6分
所以Amazon lock死左套劇個review page, 72小時內唔俾人落comment
amazon直情72小時唔准人leave comment
自己做球證都搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞