[有片]阿婆橫過馬路數十載終失手,唯有下世小心啲

604 回覆
532 Like 21 Dislike
想趁鬼門關未閂 早啲落去報到
不如你講下咩科技可以做到
2022年仲迷信報應你第一個死先呀
阿婆先係危駕喎
香港法治就係不論任何情況撞到人
司機都係有罪
家庭背景人際關係經濟能力都差九條街啦點比
興趣嚟
笑左
Tesla FSD
ADAS嗰類駕駛輔助系統
雖然覺得好恐怖 但唔知點解會自動睇左56789次
主視角架的士好撚醒,一撞即走,知道再唔走,一定塞到阿媽都唔認得
飛躍道(馬路)
入曬盲點點睇
係道路上,無論條友幾on9 自殺式衝出黎,只要比架車撞中,司機一定硬食,絕少數可以打得甩,幾乎一萬單都冇一單係甩到身。
係大車面前過馬路我一定行開幾個身位 或者舉高手望住個司機 有時佢唔係想撞你 但真係睇你唔到 你唯有自保
香港法例都係針對司機,發生意外要上庭就係要不斷搵證據幫司機打甩罪名/減刑,同大陸嗰個疑點利益歸於原告一樣
好似呢單野咁,你可以話阿婆喺十五米內有行人過路處都唔使用,仲要推住咁多野又行動不便,都唔示吓意比司機睇到佢要過,有好大責任,幫司機減低到罪名
但係冇留意路面情況就開車,唔專心呢d已經輕鬆入到佢罪,陰公
同埋講真我都有跟過車,對司機嚟講每一刻都係分秒必爭,又要諗路線睇路面又要,已經打足99%精神去揸成日車,你都仲要喺嗰1%度搞單咁既野比佢,就算最尾完全冇罪都好,都要去差館落口供又上庭又剩,嘥撚哂d時間
係香港如果你係律師,可能可以屈番死者家屬$3000
屌 你咁攝出黎鬼睇到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞