[有片]阿婆橫過馬路數十載終失手,唯有下世小心啲

604 回覆
532 Like 21 Dislike
咁即係想表達乜?
你講嘢無 point喎小朋友
基本邏輯都欠奉,讀書唔成嘅賤種真係唔死都冇用
話你冇邏輯呀柒碌,你老母生得你咁蠢唔係我嘅責任,明就明,唔明就自己搵律師問清楚
咁即係…?
論點有未?人身攻擊唔算paper4計分環節
定係要好似同初中小朋友講嘢咁
香港法律本身就係笑話
咁你點解釋咁多人話係害到個司機?
連登99.99%都係同你一樣咁廢嘅垃圾,全香港都知
你係license to drive 唔係license to kill
阿婆唔守規矩唔係司機大意既藉口
香港揸車就係太多你呢種撚樣
大車睇到果D盲位 全面都係盲位入 盲位出
所以我一直無話司機無錯就咁解
你睇返上面我留言先
問題係你執著阿婆有冇錯個focus 已經錯晒
車牌係privilege 你渣住一部數以頓計 時速幾十公里既重型機械
你必須要加倍小心 係任何情況下都要禮讓行人
因為行人所所既風險係遠遠高於駕駛者
如果做唔到唔該交返個牌出黎
btw大車司機位 魚眼鏡係一定睇到車頭盲點
shotgun 位好多野都睇唔到
唔好同陳廣池講道理
我只係講緊 logic上大車司機有盲點位
車牌係預你揸一部機器
但行人都應該守規則以達至交通順暢
司機有責任去確保操控機械嘅安全性
但係唔係代表其他人可以唔守規矩隨便過馬路?
你係衝紅燈至少車會望到你屌你兩句
你行去大車盲點連電單車有咁大引擎聲都唔敢去大車車頭
講到尾都係啊婆老撚奉覺得全世界都應該讓佢
個司機又揸車on99唔開車前等幾秒又呠下睇下馬路上唔會有人喺馬路前十米企車盲點

以事論事我可以接受
但好似上面位小朋友咁出口就屌人老母又無 point
直係要撚狗咁撚下佢先得
呢位ching識啲嘢
我接受你講法
呢條片似係司機啱啱望完魚眼鏡 一踩油開車,阿婆先入鏡
藍屍狗支那畜小粉紅連登仔都係同一套路,因為熱愛中國文化,尤其對炒雜碎情有獨鍾,鍾意乜都炒埋一碟。天安門學生殺咗一個士兵,招至老解亂槍掃射大屠殺,係抵撚死。阿婆唔依規則過馬路,招至俾泥頭車撞死,同樣都係抵撚死。呢啲單線條思想係令到香港沉淪嘅主要原因,唔係黃藍,係有腦同冇腦。平民學生殺人,應該搵平民警察去拘捕,而唔係任由軍隊處置。阿婆亂過馬路,你可以拉佢埋路邊教訓佢,賤格啲報狗開告票都係對應方法,而唔係成為卡車撞死嘅理由。
權貴無罪
你扮乜撚吖死廢剷,你咁閪蠢識撚得分有冇point咩!戇撚鳩鳩讀書讀到幾年班呀?捐車底你就叻,學人講point,屙篤尿照吓自己夠唔夠資格先啦
一起底睇你啲 post負皮就知咩事
Hea撚到
連登廢柒先需要靠正評刷存在感,正如我話,99.99%嘅連登狗都係社會垃圾,越多正評只代表你越垃圾
因為轉燈?
兒登仔係咁上下
揸得車唔想上身就要你留意人
而唔係expect個個遵守規則
考牌果陣講左𠴱喎
不過呢個就無辜啲嘅
好似上次個dc9幾秒距離都撞鳩人就抵撚死
不過貨車佬駕駛習慣都唔好得去邊
特登衝黃燈 高速入彎見唔少
廢老-1
睇手機就有佢份阿婆本身都有少少sense
一路斜行
起步個刻 如果有留意 應該起碼都見到個頭
泥鬼好明顯淨係睇燈 黃燈已經ready 綠燈準備彈射起步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞