以正視聽=>取消《中英聯合聲明》係幫助中共一大忙.

110 回覆
96 Like 40 Dislike
以正視聽=>取消《中英聯合聲明》係幫助中共一大忙.

取消《中英聯合聲明》正中中共下懷,
因為老美,英國無任何法理依據.

要明白中共得香港全部主權,係因為簽左中英聯合聲明
唔好同我講"承認中英聯合聲明就係中共擁有香港主權.
呢D自我打飛機言論.現實係中共已經得到香港主權,聯合國已經承認."

中英聯合聲明係中共唯一公開簽署國際文件,
關於香港主權移交.
一直以來美國在香港問題係無角色可言.
唯一有角色可言,係英國同中共簽署《中英聯合聲明》
美國要借香港問題攪九中共,
只可借中共違反《中英聯合聲明》.先名正言順.
如果香港人個所謂"香港議會"話取消中英聯合聲明.
到時英美想用《中英聯合聲明》大造文章,
中共就可以話香港人都唔承認《中英聯合聲明》

無左《中英聯合聲明》只會幫瘧左中共.對香港人一D好處都無.

另外國其他反共國家或反共議員,亦可以借中共違反《中英聯合聲明》
去質疑該國同中共簽任何合約,是否會對現.
取消《中英聯合聲明》只會讓那些反共國家或反共議員,失去有效彈藥.

而且就算香港真係歸英國, 英國本身都公投制度去脫英自決.
點解有人急不及待去攪獨,同英國劃清界線.

依家同英國劃清界線,係百害而無一利.
一取消中英聯合聲明,中共就可在聯合國質疑你BNO 5+1 合法性.

remarks:
反共好激既人係米真係反共,定係中共二五??
成隻鄭狗泰當年倒插國旗事件.
同可疑既陳雲(港獨),遊少姐支拿DQ事件.
講多樣,香港好多人權,自由,私有財產權 都係中英聯合聲明保護緊,而呢份野係支共有份簽
邊個打贏咪邊個話事 廢紙一張
共產黨喺度坐享漁人得利
外國點都講下法治,規則.
你話廢紙一張,佢就用你唔守法入九你.

係!! 伊拉克事件,老美做假證據打九佢.
但是重點係伊拉克,一直唔容許老美入去調查.
係到打前先話容許,老美有位打九伊拉克(話你只係想拖延)

西方要打撃對手,要有法治,規則位入.
用來名正言順.呢個係西方在二戰後協議.
唔係都唔會太平左咁多年.
所以西方係好信法治同規則
美國想借香港做低中共,有冇呢張紙都可以搵理由入

唔想嘅話,同樣有冇呢張紙都唔會幫

我明白無理由白白放棄呢個中英聯合聲明,但亦都無需以為抱住呢張紙為由推翻一切alternative Options,因為呢個中英聯合聲明係近乎廢紙嚟,所謂法理依據只係要郁手時嘅藉口嚟,我一樣可以話廢除中英聯合聲明根據法理英國要還番香港俾台灣或者賦予自決權:根本所謂法理只係為政治現實服務
我一樣可以話廢除中英聯合聲明邊句法理
英國要還番香港俾台灣或者賦予自決權:

根本所謂法理只係為政治現實服務
唔好作得就作. 中英聯合聲明無呢句野,只係你想有.

法理依據下可以行BNO 5+1, 你係米想所有香港人無BNO5+1??

老美,英國無中英聯合聲明國際法理依據,
用咩野國際法依據攪九中共??
你答左我呢句先.你無其他中共簽左法理依據去攪.
就靠你一句香港人反對. 米玩.

取消《中英聯合聲明》係幫助中共一大忙.
法理依據=>係用來隊人明正言順,自己取消就自廢武功on九行為.

而且袁生有咩野資格,代替所有香港人話支持取消中英聯合聲明
個頭話要民主選香港議會議員.
個頭就自做大佬要取消中英聯合聲明
咩野玩法

仲有米話我唔提醒你地.你走去做香港議會議員既選民
究竟憑民間既Database 管理能力
係米有能力阻止中共黑客入侵或中共請黑客入侵
取晒資料,到時中共輕知道有幾多港人反共.
再用大數據估計相關人等反共機會率

香港議會有無須要去選?? 世界各地都有香港人自組反共組織
be water.有須要再聯系合作
好過給中共一野起晒底.
唔好低估中共滲透,同黑客能力.
實際上冇人有權取消,英國都唔會去取消
典型東方人思維
你可以咁講,中共取消係中共唔承主權移交合法
仍無左權利.
同樣調轉頭,你香港人唔承認.
香港人就無左個權利,去要求中共一國兩制,.....
因為中共仲承認有呢個合約

中共之前玩弄文字,係話英國無追究權.
唔係取消或唔承認.
中共話係歷史文件,係英國再無任何權利.

remarks:
歷史文件=>係指文件過期過時意思
唔係取消,無效.
國安法都有啦
仲攞呢啲歷史文件來講
中英聯合聲明失效照計係香港歸還英國
唔係攬炒咩
與其俾彈出彈入 名存實亡咁利用份聲明內容
一齊同化回歸大陸囉
唔洗班高官日日叫你返大灣區揾機遇
直接讓香港成為大灣區
如果冇咗中英聯合聲明,咁英國一樣可以還番香港俾南京條約正本嘅持有人中華民國。知唔知點解行唔通?因為政治現實就係還番香港俾台灣係無着數丫嘛。我帶出嘅意思係,法理只係幫政治現實服務嘅契弟,形勢有利時隨便都可以整出嚟。中共話佢係歷史文件果時英國一粒聲都冇出亦都係呢個原因。英美到真係要郁中共果時隨便攞個人權法出嚟又得、要港共交代之前拉美藉律師單嘢又得,反正都係一句,駛撚一定靠份19聲明咩不過英美目前根本冇打算郁中共講咩都冇用。依家讀書咩攞住個聲明告俾國際法庭就有人幫你出頭,有冇咁天真。玩到烏克蘭咁都係俾吓武器咋

不過我認同嘅係,果個香港議會的確係無必要郁個聲明因為咁做係冇政治利益
有咩野理據.要中共點歸還??

等於借錢.債主簽左借據.
本來債仔簽左借1000還1100
債主整爛借據,話債仔要還1200
上到法庭,法庭叫你拿證據.係有咩野證據.

合約係保障雙方.唔係你唔承認,你就可食住對方.
你唔承認就係失左應有權利.
中共自己都成日都話"3個聯合公布" "一中原則"
佢都會曲解個規則, 但佢地都知要點都要跟返D規則
你咪走去同中共講
口交部唔好日日出來吠咩咩國際準則, 一個中國政策
導彈打美國啦, 仲射落海JM9
黃世澤真係癡撚線,自己冇份就咁樣唱9人
其實而家主流立場係乜?歸英?

同支那講法律係咪搞笑?
D人成日,用同支拿講法律無用.
老美就係成日拿支拿唔守法,
去名正言順隊佢,同制裁佢

美國就係因為中共, 唔守中英聯合聲明.
用佢唔守中英聯合聲明,去名正言順取消香港關係法
唔好以為外國可以同中共一樣.
外國可以無理由,喜歡做咩野都得
人地外國有外國規則,有法律地位先可以攪九佢.

取消中英聯合聲明,即是自己去取消有效攪九中共理由,
但一D益處都無. 究竟你袁生目的可在.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞