steam deck只係一部垃圾

204 回覆
141 Like 88 Dislike
加個dock 做文書野又得
好似剪到片添
讀到1TB又點
俾啲半完成品或者SJW嘅game俾佢load

10MB上落但隻game係完成品

個遊戲體驗點都係後者好

但當然最好係why not both la
連登真係逢紅必反
話貴嘅真係唔知度出面handheld pc嘅定價。steamdeck算係幫handheld市場行左一大步。

當然你話買ps5, xbox唔好?你咪帶出街羅試下
電量玩到1-2粒鐘3a作仲想點?
你如果出街要玩成3hr以上咪帶隻尿袋羅

不過可能連登多人仲返緊學唔明,出左黎做野帶部機返工,食飯玩下就夠
齋講缺點避哂優點,又一垃圾會員
啱呀
仲要結咗婚又有仔女
都唔使望返到屋企仲打到機
砌部幾勁嘅檯機都冇用啦

搭車+lunch兩個鐘電乜都夠
都未計返office工可以叉電
I5然後買中等gpu唔好咩?
結左婚後坐定定有自己時間做自己野係好奢侈既事
買返來D野都係得個擺字
負評又冇解釋
姐係講中晒。

上網搵一搵其實就知反嘅都係得兒登
Steam deck 打機雖然唔會係必買,但講到垃圾係得兒登先會咁反社會
樓主 只係一個垃圾

智力低下
回覆極少

引戰
方向係好 係硬件未跟上
特別係人類係電池科技已經卡左太耐關
如果拎做到30fps720p 5~6個鐘 / 1080p 3~4個鐘就好
其實想玩多幾個鐘帶隻尿袋就得
電池死症黎冇計
其實重有一個方法就係無線充電,宜家好似有隔空幾米都傳到電既技術,普及既話應該唔駛再咁大電池,但前題係你唔怕俾人微波叮熟
任豚係遊戲界鏡粉 出名盲目崇拜
玩下D INDIE咪幾好 下下3A咩
當年SWITCH 咪又係比人笑ON9
宜家
HADES
XCOM
P5
LOOP HERO
TALES OF系列
HOLLOW KNIGHT
一大堆都可以玩
根本就唔係咁多在意畫質 隻驚好玩咪得
steam deck 最正係用番本身個steam library 唔洗食switch個overpriced價

steam又唔似console咁換左下一代就玩唔到以前d game.

steam deck 玩indie game / 舊Game 一流
AAA game都係留番係desktop / current gen console 玩把啦

不過部真真係幾大部 多數都係屋企 / 帶去friend到玩
仲要啲遊戲平到on9 成撚日減價
次世代遊戲 經典之作 全部玩到
仲可以玩game pass

三個主機平台嘅遊戲玩晒

就算當床上用嘅機 玩吓幻影社都抵啦 其他平台要做左膠果陣 Steam 先係真正自由
認同
幻影社D最佳化咁樣
而家既steam deck就真係難左D
Honey Select 上咗Steam 應該行到 咁鬼舊

另外動漫果隻都應該唔難run
今時今日重拎住咁大舊野打機真係on99
好有興趣買
想問如果我從來都未真正用過手制打機會唔會好難適應?
打左咁多年機都係用keyboard
會唔會有播歌播片功能好似以前psp咁?
上google查左好似都好多game玩
啲game價錢係咪同pc一樣價?
唉唔好問呢d問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞