steam deck只係一部垃圾

204 回覆
141 Like 88 Dislike
SB好多好評wor,你會唔會outdate左D
小弟遊戲圈子細 抱歉
笑死,SB我全部朋友有switch都有買黎玩喎
你個「出街玩」嘅定義係袋住佢離開屋企?

拎出街玩你最care咩嘢?
電量?重量?mon質素?
喺公司同喺屋企玩有咩分別

拎notebook搭車/坐café做嘢嘅人仲多過switch啦 steam deck喎
gameplay唔錯 簡化+融合1,2代 再加新系統

劇情就...就...非常JPRG
講緊sunbreak,唔係XB
不過XB都好多好評
我都係上網搵
sor 眼殘咗

但MHr 我身邊多數人等上PC
就算有switch

我識嘅人用switch都係用只黎玩Pokemon, 動森, 健身環之類
可以上pc 都唔會用ns

btw有steamdeck玩MHr呢啲就可以上pc玩又帶出街(同存檔)
講真睇佢個垃圾spec就知唔會有乜期望
老任fans表示認同
如果佢最貴果部都係3000的話就抵買
我嗰部都快打柴,出oled 換湯不換藥叫人點買
隻digimon survive 多平台,但係首周switch賣多ps4/5幾倍
因為公司冇主機囉
拎出街 有位坐底就玩咪拎出街玩囉
公司同屋企點會冇分別
我本身係用iMac睇就有啲吸引,
有時會想玩啲得steam先有嘅小遊戲,
但呢個價錢一定唔會買
依家手提機機能已經到左頂點
佢點上都上唔到
仲要只係賣二千幾
我部機真係頂唔順,真心想老任求其加吓粒gpu cpu …只要喺機能著手,啲咁多乜柒柒都好,唔好加電加mon都當新嘢啦
出啦,我啲錢預咗畀老任賺架,出喇好嗎
而家display card降晒價,砌部腦好過3,4千蚊買呢部720p手提機
其實3000內都ok啦,再唔係好似lite機/iPhone 咁,一部貴嘅,一部入門嘅,照顧吓我哋啲重度玩家好喎
我唔否認有人追求高畫質呢種態度,
但好多人都唔介意平平地玩低清版,
最緊要都係遊戲性,要睇片睇YouTube,
唔一定要自己玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞