steam deck只係一部垃圾

204 回覆
141 Like 88 Dislike
你就出乜都買
隔離樓下個OL就剩係買一部,最多人買果部
咁你話老任照顧你先定照顧佢先?

怪就怪其他兩家唔生性
你望住每星期個sales榜點好意思叫老任公布新機
steam link唔係都係要電腦先可以用咩
steam deck=比你玩模擬器
ps xbox唔會做到
講到公司可以拎部ps5或者pc打機咁
唔通出街玩真係要一邊行一邊玩咩
公司屋企無分別都噏得出,定係你訓公司當自己屋企呀?根據你啲出街定義,一路行一路玩得啲手機驚先玩到咋喎
公司又有得叉電又可以插dock
玩到攰掉得就得 基本環境同屋企有咩分別?
電量重量mon呢啲仲要concern?
定係你公司連電都無得叉

steam deck重過switch 電又少過switch
switch post個個出新機都話長插電視
而家連搭車 Starbucks M記都無人玩switch
真心想睇下有幾多人「出街玩」stem deck

定係你純粹想袋住部機周圍去?
不如買多部擺公司啦
垃圾驚咪污染我ps個library
其實點解要拉埋switch嚟講,自己用d碎片化時間嚟打吓機,駛乜理人點睇
所以咪就係拎返公司玩囉
仲點冇分別法
唔通拎部主機返公司咩
個三樣地方你見唔剽到唔代表冇
成日話steamdeck係垃圾個d人因為佢都訂咗機 想早啲收貨
既然你係固定公司屋企
都唔會搭車食飯玩 都係得個拎字
買兩部咪得囉

你公司可以擺到主機/gaming notebook嘅話 都可以擺架 why not?
我邊係固定係公司
會係公司玩唔代表固定係公司
其實就係唔企得公司同屋企玩
仲有好多可以出街玩既方法
上朋友屋企又可以
旅行臨訓前又可以
巴士我都見唔少,我自己都會
可能係你見唔到
唔係固定公司又點會一定係移動中玩
其實仲有好多機迷會係其他地方約埋一齊玩
不過你 話見唔到就算啦
其實就係唔得公司同屋企玩
仲有好多可以出街玩既方法
上朋友屋企又可以
旅行臨訓前又可以
巴士我都見唔少,我自己都會
可能係你見唔到
唔係固定公司又點會一定係移動中玩
其實仲有好多機迷會係其他地方約埋一齊玩
不過你 話見唔到就算啦
正確主機撚只會睇到自己想睇既野

阿門
我都要利申返先
我三修派
PC PS SWITCH
用緊OLED 唔覺得SWITCH廢
唔利申一陣又比人屌某某粉
唔知你果啲無乜人拎出街既結論係邊到得返黎,係有調查表比人填定自己想像鳩噏,但唔係個個返工地方擺到laptop / console係事實喎,你估個個返寫字樓?
手提機就係用搭車放飯啲碎片化時間黎打機,隨時開波隨時收起落車/ 開工,你講咩switch無咩帶出街關其他人撚事?個個唔駛搵食坐係屋企咪駛買囉
幾時出2呢代玩d小品game
佢3d games有60fps貴d都買 45 fps已經lag 除非玩開ps4 30fps都冇所謂
一開波我都已經講香港拎出街玩嘅係絕少數
我自己都會拎switch搭車玩
但都唔會影響少人拎出街玩呢個事實
睇完呢個post更加明

你可以質疑我見唔到有人拎出街玩
但唔代表你哋見得到有人拎出街玩就係代表多
3千幾砌唔砌到
三千幾包3060 i10包埋出街用機殼thx
剩係諗住玩模擬器同 indie
完全難以理解steam deck要用x86而唔係arm cpu,咁樣可以慳電同細部好多
https://lih.kg/3106958
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞