steam deck只係一部垃圾

204 回覆
141 Like 88 Dislike
無同類產品又話跟唔上時代,咁個時代嘅標準係咩
有下一代晶片唔代表佢嘅用電量發熱量同成本放得入一部手提機喎
都係個句
唔係學生又未財自
仲要返工做冗員咪要買
冗員返工之選
5千其實唔平,因為你要用番遊戲機做對比
是,係張床度舒舒服服咁玩
點知隔左一道牆就收唔到咁濟
層主就係講唔拎出街,放屋企駁電視
都睇佢哋唔到
手提穩60fps仲有無限support
想知邊部比到
因為呢度係連登
你買SD, 佢就話買PS
你買PS, 佢就話買PC
你買PC, 佢就話買Switch
到你買switch , 佢就話買SD
橫向對比都有更好既晶片
X2能效都唔係差好多
實際情況係得任天堂知
所以只能講可以更好,而唔係最好
2017年果陣都有好多討論 搵唔返
而且佢係冇同類型產品
但係佢自稱係家用機
所以用PS4同XBOX黎對比係冇乜問題
兩件電子垃圾
諗買SD 9成9係steam已經買左一大堆game
佢地唔買SD都只有買電腦
只可以話個spec唔上唔落
真 電子垃圾
唔好買

作為扮工撚拎返公司玩一流
岩呀,做乜要對比先,可比既係window手提機,個堆全部都5k~10k+
返咗公司就唔係「出街玩」啦
咁唔係屋企都算出咗街喎
返工都唔叫出街玩
唔通一路行一路玩咩
唔怪得你話見唔到
訂嚟睇下有幾垃圾先
mh出咗咁耐 大家都夠失望啦 仲拎佢出街玩比人笑咩
xb3我自己圈都冇人玩 評論唔到

部機真係好撚垃圾
話垃圾個D記得唔好訂呀
NS 2022個陣容咁叫冇game Ching你唔好借啲依串索友啦,steam deck最大價值係在於佢係一部高級版月光寶盒,官方valve 無限支援,加上開放系統,鍾意手動玩家既恩物
講真好好玩部steamdeck

尋日買個dock到左,出個mon開隻risk of rain 2
先發現好多game根本唔想係大mon玩

indie, 卡game, 2d 橫向, 戰棋
全部都好適合係deck玩

3A大作我就梗係係部3080主機玩
但係宜家pc基本上都係小品不斷出既時代

唔好提仲可以玩模擬器同埋stream xgp
最癲係switch game都模擬到

黎緊去泰國玩,一部steamdeck就搞掂哂

成日話steamdeck係垃圾個d人因為佢無錢買者
我好中立 ns有買 ps4pro有買 sd又有訂
ps都有搶 只係搶到宜家都未搶到 都未體驗到啲ps5獨作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞