Telfast真係鼻敏感聖藥

267 回覆
230 Like 7 Dislike
食開Loratadine 食到無咩用咁
後尾醫生話要間唔中轉下 咁就轉左telfast
食緊Fexofenadine 大約4蚊一粒
Cetirizine都ok
初初係有用 後尾會越食越高劑量 最後一d用都冇
1. Amazon你要set寄去美國, 唔可以寄外國
2. 例如, 寄去某集運公司個美國倉zip code : 97251

3. Amazon開帳戶
4.集運公司帳戶
5. Amazon set返你想寄果間集運倉地址 (美國)
Loratadine, cetirizine都係第二代
第2.5/3代係desloratadine, levocetrizine, fexofenadine
Avamys噴鼻 keep住噴一輪真係有改善
呢隻唔駛處方咩?
btw類固醇嚟喎
我醫生話唔可以長期噴
Fexofenadine 勁啲
都好辛苦
問都唔係上連登問 問醫生好過
係咪desloratadine, levocetrizine, fexofenadine 3隻成份是但一隻就得
一啲用都冇我要食醫生開嗰啲黃色藥丸先得
好似叫 piriton
我食好有用
係 其實全部都係H1-selective antihistamine 以一個健康男人嚟講 5隻個分別都唔大 最多都係生效時間同持續時間差少少
我自己5隻試過晒 對我嚟講除咗loratadine係垃圾之外 其他都差唔多 我揀好用又抵食嘅Levocetirizine
好似用咗一個禮拜就好咗
超神奇

但通常用兩個禮拜
食咗2年,我有hives,一唔食就出rash唔知點斷尾
🚬
Stats? 咪講咗呢個劑量唔會囉 你講嘅已經係傳統對類固醇嘅誤解
你有睇返我啲回覆就知你講嘅我已經考慮咗先用
佢講得岩 問醫生 唔好等人地以為我係打手
我個人係跟說明書 頭兩個禮拜每日每邊鼻孔噴兩下
兩個禮拜你應該已經感受到分別(頭一個禮拜你可能會覺得佢無料到)
兩個禮拜後你就可以每日每邊鼻孔噴一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞