Telfast真係鼻敏感聖藥

265 回覆
230 Like 7 Dislike
Google Telfast 120mg 紫色盒就係
其實仲有隻加強版叫telfast D, 會再貴d
日間都會 一嚴重會瘋狂打乞嗤同暈 個鼻倒水
晚晚訓都都塞係咪要晚晚食
玩貓都得???
以前用開Nasonex
香港要醫生開
幾正
叫Telfast 英文佢哋識 好出名
中文叫退敏快
攪到 as long as你肯定係過敏
黃色丸仔係咪藥房就咁買到?
失眠良藥
失眠食2粒1流
皮膚敏感嗰種 180mg可以一試
係咪要代運先得? 平時香港食開Cetirizine, 想試下美馬買Fexofenadine, 請問邊隻牌子比較好
鼻敏適對健康影響大?

我未用之前都對類固醇有擔心,雖然數據證明外用嘅低劑量類固醇係對人體近乎無影響,唔會有抗藥性亦都唔似得傳統噴鼻劑會對鼻腔造成傷害

我用咗兩年,暫時咩side effect 都無,如果有人用開有副作用可以話我知,我都真係想知

最聽得多啲人就係用咗一星期就話無效,事實上佢要連續噴兩星期先去到理想效果,之後就調低每日嘅劑量就可以keep到效果

對比起鼻敏感帶嚟地獄般嘅生活,我諗即使鼻眼適有輕微嘅副作用我都覺得好過每日都要呻個鼻損、抖唔到氣、不停而且連續咁打乞嗤流眼水、皮膚變乾變差

鼻敏感就係呻鼻買嘅紙巾都夠你一個月買兩三支鼻眼適
而家我都有呀,我覺得帶氧要keep住做,我之前係做4日休一日,每次最小9個字,一唔做敏感又返黎,所以今年冬天可能好慘,其實食藥一定越食越多,所以幾有效既藥都會冇用,
而家做藥廠sales真係輕鬆
利申:十幾年前行過佳力天
食緊levocetirizine
多左收鼻水成份
雙管齊下所以效果再好d
係可以改善到少少,但係唔多

運動、中醫、天炙全部都係改善

如果你做以上有好明顯嘅改善,你都唔算嚴重鼻敏感
其實我唔知我係咪可以停藥
你用咗幾耐?
我好驚唔用 過半年又有返鼻敏感
鼻眼適邊度有 我去過兩間都話冇 定純粹我唔好彩
嚴重到直接噴緊dymista
我反而冇乜打乞嗤
我只係瞓覺嗰陣時個鼻好難透氣
要用個嘴
咁樣算唔算鼻敏感?
食呢隻有冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞