其實巴菲特 叫人月供voo真係好岩

262 回覆
626 Like 15 Dislike
咁你想表達d咩 係咪應該推哂d身家去槓桿先岩 定係妄想自己係投資天才選股會跑得贏指數基金
咁你大牛市照供voo 有閒錢咪買d 個股 例如月供voo + 買少少nvda tsla 反正voo 賺最多 個股走蝕左都唔肉赤 因為voo profit包底
做壞手勢 開頭當你贏 遲早輸一鑊甘
商湯好例子
睇佢口吻,應該係及時行樂果堆
60歲,仲可以玩乜
青春個時先有精力去享受體驗
唔通老左先黎溝學生妹
我諗冇恆心供VOO既人都覺得自己係股神
妄想自己每日至少1%或者每年至少100%
一個大浪冚埋黎咩都冇晒啦
如果有水晶球預知到未來,洗咩炒股咁麻煩
每星期都去馬會買兩張飛仲爽手啦
錯, 要供都供brkb
睇 history?

咁你不如買 tqqq?
如果你確定 voo有穩定10% 回報,邏輯上 tqqq一定跑羸 voo ga wow
如果月供3000HKD,應該供邊隻好?
岩岩入左隻SPLG唔知好唔好
其實再叻Trader,玩夠三五七年,個年化回報多數都係同你DCA買VOO差不多。更加多平庸嘅炒家係長年跑輸大盤。
另外你留意下,世界首富們無一個係Trader黎。
就算十年人入面每個月最高位入,都仲係贏緊
嘩 好勁
六合彩期期都有人贏錢
咁人生少不免會遇到幾次真正股災,到時你供咗既Tqqq 係永世上唔番
呢d指數追蹤野公開數據來wor清
你質疑佢咪開個google 搵搵指數每年升幾多
除開睇下佢真定假囉 唔洗估估下
美國有8000隻股,你亂買all in 扑中股王機率係1/8000,你就用1/13000000六合彩機率反駁做乜?
你覺得個回覆嘅重點係 1/8000定 1/13xxxxxx?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞