MSI 冚家不得好死

173 回覆
11 Like 55 Dislike
少咗好多,打lol冇再點crash,不過我淨係用咗兩日
你自已update 定佢哋update嘅?
我自己update
GE76 頂級版完全無事
果陣我買左Stealth 15M 用左7日就已經開始識得藍mon同成個mon冇啦啦花晒hang左
真係好後悔買,依家諗住用notebook moss 買過部,可以係保養完前拎去整下
佢D野仲要等勁耐
我個火牛壞左,等左我成4,5個月先拎得番
sword15 個mon 鉸位已經爆咗 未夠一年
我部仲要係美版spec i7 來
去京東官方店買好過
平又平過香港啲19代理

個設計閪到 桌震都有搖mon 膠殼又脆

update bios 咁少嘅事都唔幫你update
而家變咗後果自負
我懷疑部機唔識throttle,我唔開盡個風扇佢好快會死
間過Hp未?
哇屌部嘢咁撚多問題,不過未試過
上兩個月買左部GF76, 基本上都會插住電用

插電用係正常但最近唔插電用發現間中個MON會熄左又著返咁 (眨下眨下咁), 雖然唔係成日眨都想拎上代理到睇下

唔知關唔關加左條SSD事
事源係本身買機果陣佢跟機得一條512GB, 但佢個廣告果張卡仔 (腦場痴係個機上面果啲) 寫住包1TB, 咁個SALES就拆機後加多左一條落去 (512+512), 第一次著機藍畫面, 佢話鬆左再插過開機又冇事, 咁我就沒特別問了
估係底版問題
3個月壞底板
咁到底仲有咩Brand淨
asus dell acer
Notebook討論區及外國網購Notebook推介 (98),新手請睇#1-2
https://lih.kg/3107831
我幾年前買過部GP15,個Keyboard過咗一兩年有啲key 有時會襟唔到
垃圾公司仲好意思出埋啲電子垃圾執柒佢啦
大家考慮買之前要三思,唔好買埋啲電子垃圾
重係會crash ?
仲有只係冇咁多
係唔係無預兆?
定係做咗某啲嘢先會發生?
多數如果windows有大update會死。如果我長開個電腦啲game會好易crash。每次重裝完Windows用得耐就會有corrupt file
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞