MSI 冚家不得好死

173 回覆
11 Like 55 Dislike
買dell仲on9
Dell啲機廢撚到
起碼保養有人跟
係唔係仲係好撚串果個肥佬

次次原因都唔一樣
換過一次
其實喺香港買MSI 好多時睇真啲都係MIC, 真正台灣做既唔多
其實你拎之前佢地有無試清楚?
應該直接喺佢哋面前試?
btw
準備揾消委會全額退款?
我clean install windows reinstall 所有driver 同update咗bios 情況好咗好多。我要再用多陣睇下點
好難試,一般打機佢唔係即刻crash,可能要幾個鐘先會
有冇教學?
有無消委會退款過程?
直接去ms dl個iso裝過個windows,唔好用佢原廠
1. EMAIL 畀 你買部機間舖講晒情況+要求
2. EMAIL 畀消委會講有呢個CASE.
3. 消委會會覆你WITH CASE#, 問你拎多D文件, 你都可以畀EMAIL CAP圖佢睇
4. 消委會會聯絡賣家協調

我當時係經豐澤買, 消委會開FILE後,豐澤好快就打畀我, 叫我拎返部機在手後通知佢地收機, 前後用咗1星期, 然後大約3星期後收到退款 (REFUND TO CREDIT CARD)
唔關OS事, 係HARDWARE ISSUE多, 底板問題多應該
提提你, 其實消委會係無約束力, 佢只係做協調, 如果細舖, 唔GIVE A SHIT既,唔會理你.
豐澤呢D集團就應該想越少花底越好,而且佢地夠惡,收返機都係叫MSI食架啫,佢地又無蝕底, 反而細舖唔夠POWER就可能要硬食既話就未必理你
可以睇吓上面 紅彗星Mini巴 嘅回覆
我update咗BIOS之後冇乜事
https://www.consumer.org.hk/tc/complaint-form
若遇到消費糾紛, 請 閣下先與商戶協商,以便事情盡快解決。如交涉不果,可向消費者委員會投訴,由本會協助調停,解決爭議。

於調停過程中,本會並無調查及裁決權力;而調停能否成功,全賴商戶合作及雙方是否願意和解,因此個別案件或許未能達到投訴人的理想期望。假如糾紛無法透過調停解決,閣下可考慮採取其他法律途徑跟進(例如民事索償)。
即係而家無事喇?
唔會藍mon?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞