MSI 冚家不得好死

173 回覆
11 Like 55 Dislike
GT72vr
換過一次鍵盤、電池
GP 點可以同gf 比…
GF 不嬲就有唔少中伏報告
平唔係唔耐用嘅藉口
平唔係連最基本嘅穩定運作都做唔好嘅藉口
重要cut cost
點解高階做到
低階嘅就做唔到
成個GF 系列就好似劏水魚咁
門面堆砌啲規格
但係一用原來會降頻過熱
重要本身係已經降低咗功耗
跟本就係想榨盡個垃圾散熱
咩牌子好?Dell ok?
重要請個日本插畫師重新包裝GF 系列
換咗個外殼
實質重係嗰個內籠
cut 咗 cost 嘅 sword 重要唔冠上GF嘅名
有人有可能唔知係GF 就買咗
而且嗰兩個垃圾風扇已經要咗唔知幾多代
每次換代都係換cpu 同gpu
成個內籠完全無變過
但係新一代用電越嚟越多、越嚟越熱
跟本就唔夠用
就係唔改
睇死佢13代繼續用一樣嘅內籠
完全睇唔到佢有誠意搞好低階囉
師兄好老實
全部低階既laptop用料都係咁架啦,只不過係你唔好彩買到部唔好架姐。msi不嬲都係打正旗號賣gaming laptop架啦
珍 上年年頭買完MSI電莖notebook
一開機就發現有問題
打過去又話係system問題

過兩個星期後直接拎去代理度整
最後直接換過新機 話應該係老母板問題
屌 最近又壞撚咗個Wi-Fi

真係CLS
Stealth 15M 用左年幾我都覺得好唔stable
Battery 唔知做乜試過變0% 一斷電線自動關機
一係就上面講既gpu driver issue 開game crash or 一gaming 就係咁switch battery mode 同插濕電mode 搞到gaming lag 到爆
一係就睇睇下片自己成個bluescreen or reboot
M.2 slot 仲要分開gen 3 gen 4
本身買黎係取化MacBook pro 既 用到咁唔stable 我不如拎返部MacBook 用算啦 spec 廢d 但唔洗怕佢冇啦啦crash
屌 有時我都分唔清係windows 的確咁廢定係msi 特別廢?
其實全部都係大陸做
原來香港msi 轉左代理?
之前用A卡MSI 漢科保只要你去到講到咩問題 直接比過張新卡我
一陣攞返準備屌佢老母
入門機就咪撚嘈啦
你係MSI定Felton員工?
其實買咗幾錢?
七千幾
求神拜佛用得到屌你用部電腦都要信仰
買alienware la
冇銀
如果要港行貨
七千機的確無咩選擇…
加多少少去八千幾會好啲…
或者買中國水或者美森水

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈,我屌你老母
原來係咁 felton 不了
Windows系統的KERNEL DATA INPAGE ERROR錯誤,通常是由損毀的磁區等硬碟錯誤或RAM記憶體故障引起的。
原因1:系統記憶體故障 導致此錯誤的最常見原因,是記憶體錯誤地反復執行讀/寫嘗試。
原因2:磁片檔案系統完整性受損 此錯誤的另一個可能原因,是檔案系統受到損壞。這可能是由於磁片讀/寫錯誤或斷電造成的損毀的磁區所導致的。
有無試過換ssd?
睇吓有無用…
https://www.reneelab.net/windows-kernel-data-inpage-error.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞