黎左英國終於都覺得似返個人

414 回覆
2847 Like 151 Dislike
我覺得都係好臭,炒都OK嘅唔可以用嚟蒸。
你到左未?
蒜頭用本地得其實
講笑?
Asda 賣一包兩碌粟米煲湯好甜喎
文盲係你,樓主7唔L識用標點。
佢原句係:樓價平,1m買6 700sq

同埋只係平香港1m 2線/suburban買 6 700sq,搵邊個去呀
睇地區啦, 倫敦一樣咁L貴..
建議住巿郊或其他城巿, 好似bob叔咁, 揀outskirt先係王道
咁Birmingham 1 bed flat 都係160萬港紙姐
呢口價俾唔到 咁係香港都唔會上到車啦

何況上面都係講緊係香港上左車既後生打工仔
水電貴撚過香港幾倍你唔撚講 屌你老母 我冇唔撚滿意喎
講野就唔好淨係講一邊 接受唔到你死撚左去啦
香港多美國prime 牛扒,其實係多脂肪好食啲。都未計香港易買和牛又平
清個名
香港嘅牛扒係用咩同咩比先?

同等嘅真係英國好食好多同平好多喎
難分真與假

無去過Asda 之後試下
電就近期打仗啫無計
吹奏英國牛扒既一律建議當假膠
呢啲comment成日都引到一大揸五毛出嚟
老老豆豆 香港地方咁鬼細真係無乜位煮飯
同埋香港返工又chur啲 邊有時間煮

如果你喺香港份工又hea又住得大咪留喺香港囉只係唔多人做到姐
你咁唔滿意就咪撚住英國,即刻同我返香港,返大灣區訓

其實1,600,000港紙對當地人嚟講係好多,同埋過到嚟就唔會買apartment,好難放返出去。
我意思只係想講唔好以為喺度打份最低工資嘅工作真係可以供樓冇壓力,因為當中仲有好多嘅開支係比香港貴。

當然對於好多香港人來講喺度買樓係比較容易,但係真係唔好太過樂觀咁樣去諗。
好多 5毛
曼城偏遠大把
我諗要偏遠到差唔多出咗曼城先得喇而家,主要都係中間排屋。
衰啲講句
大陸啲生果都好食過英國
你煮到大班樓,福臨門嗰啲級數?
100萬6-7百尺? 邊度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞