黎左英國終於都覺得似返個人

414 回覆
2847 Like 151 Dislike
2019年後,已經無可能同舟啦,何來共濟
個問題咪就係要下下自己煮
英國人食咩橙
有冇Sunkist
其實樓主都係想分享下遇到好人經歷啫 可能想俾啲信心移咗民 / 準備移民既人 雖然一定唔會個個出路遇貴人 同埋生活實有落差架啦 所以真係要做好功課呀
但見到開頭已經一堆blocked user 真係好癲 我估都係話英國係荒島 個個香港人顧自己 好人死哂咁
真,又要針卡又要用爛鬼app 出入,突然又會有強檢,2020年後既香港人越嚟越變地底泥,做乜都被禁被拉
依個真,白領真係做到不同職級都互相尊重
六等左右,做開奴隸,變返人會唔慣
揸車出入,帶遮把撚?

英國天文台好準,你估係香港大交合
做五毛都係食人血饅頭大
點會貴過香港呀
【隱世筍盤】814呎海景2房月租3000元平過車位  呎租3.7元
https://lih.kg/3089292
百幾萬呢度都唔得啦
發覺移親民既好鍾意將香港講到有幾衰得咁衰
英國有幾好得幾好
去justify自己移民既決定
莓類生果ok
其他狗不
個文有無寫幾錢放售?

搵到另一單不過兩年前

100萬買海景別墅!澄碧邨何以淪為隱世孤島?

https://www.spacious.hk/zh-tw/blog/%E6%BE%84%E7%A2%A7%E9%82%A8-%E9%9A%B1%E4%B8%96%E5%AD%A4%E5%B3%B6/
Studio vs 6,7百呎兩房
土地註冊處資料顯示,「隱世小島」澄碧邨今年初錄得一宗成交,16座中層A室,實用面積822平方呎,採2房開則,以300萬元售出。
300萬洗鬼買佢屯天元都大把三百萬村屋
但係係英國三線城市例如Manchester, Birmingham , reading 都可以搵到份文職工做,如果真係買左樓,就算搵junior人工都夠食飯social 養車

香港買完大西北仲要日日搭車三個鐘先搵到錢夠供樓,咁你話屌唔屌得佢遠
真,來到啲香港人都各自為政,一盤散沙咁。有咩唔識上啲19群組問一係就叫你返大灣區,一係就笑9你。
一百萬英鎊可以買到bob叔嗰D樓
睇到我成頭問號
仲有粟米 到底英國有冇好食嘅粟米?
M&S 嗰啲都唔甜
煮飯係生活態度嚟㗎喎,我細個有工人我阿媽一樣會得閒煮飯我大個都係識煮飯。
就算我有朋友屋企兩個工人,都係要煮
同埋工人嗰啲飯餸唔好食。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞