黎左英國終於都覺得似返個人

414 回覆
2847 Like 151 Dislike
有荔枝,Sainsbury 2鎊幾粒,而且唔甜
同埋其實我覺得香港啲牛扒好食啲
講緊supermarket 買唔係 wet market/ 專賣肉個啲
但有啲假嘅嘢就唔應該出嚟講,100萬買6,7百尺同水果甜係乜事
英國pizza鋪頭嘅數量應該仲多過炸魚薯條
連登式移民
希望唔好咁多人中伏
睇完就信晒係會出事的
垃圾茶記即食麵餐加送小昆蟲?
生活費低咗呀on9,嫌人工銀碼少咪返香港囉
決心唔夠嘅人先會咁,我試過喺一個香港人group傾傾吓計講吓見到班鬼仔見到個湖成堆垃圾飄浮都浸落去,睇嚟完全唔怕污糟。

班香港人都係咁發晒癲,話英國人就係咁,呢啲就係自由,香港人做開奴隸唔明。
之後又話相信啲人係避開啲垃圾先至游水,我真係覺得好搞笑,見到嗰個係我喎

同埋我都唔係有批評佢哋嘅意思,只係我覺得估唔到同埋講吓啫,咁小事都可以發晒癲。

就算我見到英國嘅缺點我都唔會後悔移民過嚟,因為呢度嘅優點喺香港俾唔到我。
但我覺得冇必要係咁吹奏,如果真係覺得自己係英國人就應該要監察呢個政府,同埋期望呢度嘅社會進步呀嘛。
你講嗰三個地方已經係二線,Reading唔係城市。

如果真係買左樓,就算搵junior人工都夠食飯social 養車
好似而家啲香港人咁Full pay咪得,普通年輕人都好難上車。
Lurpak牛油事件已經睇得出班人幾仆街啦

屌你老母 喺香港買丹麥牛油 入口野梗係貴啲
咁都好比較
又唔撚見佢地講英國買薑蔥蒜頭菜芯去中超買貴幾多

連Bob 叔都要夾埋一份笑鳩人

好心班人要走就走
唔好踩低埋選擇留低嘅人
應該係叫紅莓
我覺得佢地係互相幫助嘅,至少我都比呢度嘅香港人幫助過一兩次,大前提係你要吹奏英國,我見到有啲太戇鳩嘅問題我都唔想答,但我唔會鬧人囉唔答咪唔答。
但有啲人就超級玻璃心,聽到人哋話想買樓就覺得人哋曬命,人哋冇錢驚唔夠用又話叫人留返喺香港。
呢啲就真心戇鳩。
吹奏英國牛扒點平真係同啲講英國牛油好貴同一個level
唔好同人鬥弱智好唔好
牛扒我有覺得英國好味啲喎,
不過香港容易買到好頂級嘅食材,只要你有錢咩都買到。
咁呢件事係因為香港呢邊嘅藍媒笑英國先
連登就係永遠充斥著一班文盲、(以為)捉到少少錯處就好撚勁嘅人

睇清楚樓主原文啦 「平」一百萬啊

一百萬買到6、7百呎 仲要柒到碌地仲要懶醒
英國生果種類好少Wo樓主弱智?
呢到無人帶遮
買開Waitrose無試過有味仲好撚好食
想問有冇開銀行戶口攻略
所以都補翻句 真係要自己做好功課
呢個真,所以我幾時都支持香港本身收入唔高過去個邊,生活一定有改善。
高收入個班就個人選擇,唔好cctoy批鬥人地唔走,每個人都會揀最岩自己的路。
純粹見條友拎zone6對比hmt九龍城,矯正返大家認知姐
間House呢個地區,中間排屋,得兩間房價錢算合理。
我都覺得水果好味喎

我夠知日本某啲水果好食喇
但幾貴先得架
就算係香港買外國波提都唔平

英國水果款式係唔夠多
但呢個價錢味道絕對ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞