K-hiphop討論區(41) - 話咁快又SMTM11 全力支持DSEL!!!

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咩叫呢期準咗好耐
don malik參加smtm11
Blase都參加咗希望佢今次可以行得遠啲啦
仲有unofficalboyy
vmc los 參加!
仲有QM今年似有睇頭
唔知會唔會又有世紀大和解
QM Los 事旦一個半準決賽叫deep黎
到時IIIBOI v deep / Justhis v deep就好笑了
QM 正喎 期待!
QM都Diss過幾次呀升
但係人哋唔理佢
涉嫌酒駕、無照駕駛、襲警等多項罪名的韓國歌手NO:EL在28日的二審宣判中被判處了一年有期徒刑。
NO:EL去年9月在駕照被吊銷的情況下酒駕引發交通事故,隨後還拒不配合警方酒精測試並毆打警察而被檢方求刑三年有期徒刑。此案在今年4月一審宣判,NO:EL被判處一年有期徒刑。一審判決後NO:EL以量刑過重為由提出上訴,而檢方再次向法院求刑判處NO:EL三年有期徒刑。
在今天的二審判決中,法官維持了一審判決,以無照駕駛、拒絕酒精檢測、業務妨礙等罪名判處了其一年有期徒刑。
最近終於入坑禹英禑(遲了一個月),雖然我韓劇看得不多,但感覺這部戲又把韓劇推到新的高度。

劇中讓人津津樂道的,就是禹英禑律師的自我介紹,順著唸倒著念都一樣的우영우。然後我就陷入找出有相同結構的樂團或音樂家的字謎。首先想到的就是後搖團다브다,還有李遐怡이하이,嘻哈歌手Swings스윙스、Han Yo-han한요한。如果算入日本歌手的話還有一十三十一(這個對稱更完美),大家還有想到其它案例嗎?

仲有冇
唉 乖啦
According to Mydaily, AOMG is “currently checking” in response to their queries about Meenoi and Woo Won Jae’s dating rumors.

竟然有反應之前gray都冇回應
Sleepy smtm11
想睇佢地講一次
竟然有人提sleepy我好感動

仲有d. action都有報呀
諗極都諗唔到最接近都係lil cherry
又有
B free 비프리 都係差啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞