Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (34) MD KC盃

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
同天梯計法一樣吧
講真 兩面差唔多
爆展deck可以穩定係extra deck檢索count

坑deck淨係可以靠抽 好彩咪起手天獄之王王宮技抽神宣
唔好彩咪一手垃圾 T2比人踩完坑直接爆頭OTK冇下turn
咁當然bo1冇side
個個入手坑防展開唔入風 撞到坑deck係好嘔心
但係始終坑牌係相對唔穩定 有時仲會自己卡死自己

其實輸比幻龍/黃金都冇咁燥 起碼依兩副牌先後攻都玩到
最唔忿氣係輸比蟲惑魔 / 結界像 / FTK
一冇先攻就輸9成9 砌完場佢後攻連解既可能性都冇
但係就係輸銀先比佢先攻到
雷掃羽掃雙旋宇宙旋你落曬未?
原來係咁
我見英雄多猛男肌肉佬都幾型棍
細個童年回憶
好睇你點諗,我係寧願少2張手坑/動點都唔放棄羽掃閃電風暴
bo1我就覺得main牌總數多d都冇咩所謂,根本冇可能所有嘢擋曬解曬,44-46張塞曬落去有個希望抽到好過連希望都冇,至少貼紙係有希望一張解全家嗰隻,幾隻3色擋唔係唔得不過要結界波/蛋囉,泛用度比起羽掃閃電風暴低,一滴又唔係副副deck都有咁多手牌可以掉
20級了
我自己就冇落羽掃閃電,防唔晒所有deck,黃金國唔係我假想敵,撞到就豪俾狗
其實黃金國都唔少
我冇乜點入手坑 淨係灰PSY防G
入左羽掃 red reboot防泡影
寧願靠多動點同突破卡打後手算
有段時間我放拮抗勝負而冇放風,羽掃淨係對付到貼紙,黃金國啲本家陷阱好L狗,入墓就開始循環,自己唔係用緊OTK/3色count deck,所以唔想俾啲陷入墓
打左成日都係卡死係10000
你老母對面優勢紅線咗幾分鐘
最後拆到我空場四手牌,對面莫邪手牌龍淵泡影完佢就即刻話我斷線
好多斷線掛
你哋72個鐘打生打死倒頭嚟
最後比個玩xbox熄咗跨平台嘅拎第一
另外依加第二名個九山vtuber係用endy 恭喜
Pay一半算有咩所謂 血量依家都唔重要 唔係0就得架啦 係最後個定場廢姐 除左鳳凰人之外都跟唔上時代
尋日打到13100諗住穩陣冇再打 而家收咗皮了
第一名原來可以咁玩
我打咗兩場2000分就算
擲銀仔大賽終於完
管家作為定場怪淨係t2水平
我覺得幻影會強勢d,尤其bo1可以咁完美利用一滴嘅deck有加分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞