Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (34) MD KC盃

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
玩咗成個星期天威勇,其實天威勇有好大弱點=再起不能

因為同調類係反擊無效
好多次展爆都好,有4count ,但打人6張牌,依家多動點年代,真係唔夠count好幾次count曬都仲郁到
如果俾人殺咗鮮花,就唔會再夠資源砌到其他嘢,唔會有力打8000傷
人地就會儲兩三回合資源反攻
鑽二咗好幾日,用天威勇跌過去鑽3,換返ll鐵就連贏6、7場上鑽一

天咸勇仲有就係好怕依家啲貼紙
得兩張彈手解到1回合,下回合都要浪費1count炸返張貼紙
群雄、御前、千查乜都食,7+3玫瑰龍合鮮花就中神宣
試過幾次後攻俾黃金打到不要不要
無所謂啦,反正DC完左之後大家一齊入禁卡表
殺勇者放過調皮得唔得
唔洗爭,一齊死
殺曬水機同蟒蛇
正常吖,先攻4Count仲想點,係未要玩到後攻無得玩先
殺捕食同勇者即刻變二線deck
我真係驚佢唔殺ur搞到風火水/融合限1,咁就真係玩撚完
水機真係太過份,通過可以生4~6個擋其中有個係9支,後手有結界波都冇用
應該同上次禁卡表咁限2就算
鐵獸it狗幻影上次都俾konami削弱咗穩定性

勇者同條蛇希望無UR金身護體,快啲坐監
有d唔同
之前4大cancer都仲有起動點展開點係n/r卡可以斬
今次環境眾矢之的全部都係ur嚟
仆街個duelist cup次次諗耐少少都直接炸開
明明贏硬都唔夠時間操作 打個牌姐都要電莖選手速
有d 卡BO1 根本唔應該存在,真係唔可以係UR就唔洗死
大大力斬左d勇者就會少左9成人玩喵
佢死唔肯出BO3, 就搞死哂d 只要先攻賺幾張牌差嘅卡先啦
一帶輸後攻就要睇對面演最少3分鐘真係好撚難頂呀
而家搞幻影同調皮本家都係斬腳指避沙蟲
問題本身係勇者同捕食
deck 嗰度已經整左standard format制,暫時係冇用途
隨時出bo3 format
免費抽抽到一時休戰
冇乜必要搞
手坑3灰3泡2 psy 已經夠打貼紙卿以外所有主流

要搞都搞版本陷阱相劍先
玩左4個月到今時今日升rank 打杯都冇壓力

73%勝率lv20
原因只係,我先攻
你展開完3-4count仲要有九支
如果人地仲做到野
一係對面壞獸/溶魔/太陽蛋再加抽得靚抵輸
一係你亂咁count浪費左

勇者天威既問題唔係end board唔夠強或者有冇續航力
而係後攻太弱+怕貼紙deck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞