好撚好撚普通的14天日本鳩HEA之旅(東京->大阪)

415 回覆
29 Like 21 Dislike
有文十木
支持
g持
等貝大阪玩咩
等貝大阪玩咩

用邊個地鐵app?

this
我黎緊都想東京去大阪 想10-12日 係咪有啲貪心

你諗住中途玩埋靜岡名古屋嗰啲同直接東京去大阪?🤔🤔
十卜樓主

等貝大阪玩咩

我喺大阪住咗5日,實際得1日留喺大阪
有4日分別去咗京都神戶和歌山姫路
真係無腳毛 收返埋啦

咪搞事啦
有文十木

今晚,扮工ing
支持

g持

有時間就留埋 無時間可以唔嘅
因為同行朋友想去東京 但我去過我唔想留咁多日

有時間就留埋 無時間可以唔嘅
因為同行朋友想去東京 但我去過我唔想留咁多日

如果10-12日就唔啦
一程新幹線15000円左右
2個半鐘東京直到大阪
想知樓主同友人扑野時去邊度買套
想知樓主同友人扑野時去邊度買套

我唔係啲咁隨便既人
有文未牙狗狗?
有文未牙狗狗?

狗你老尾25仔
7/6/2017 Day 2
(橫濱水手主場->川崎藤子不二雄博物館->池袋)

呢日好似10點幾起咗身(已經算早)
因為黎緊十幾日都係冇11點都唔會起身
咁求其係lawson食咗個飯團
就出發去橫濱先
今次目的地係2002世界盃決賽既球場-橫濱國際綜合競技場。
而呢個球場可以容納72327人,係日本入座人數最高既球場。
本身諗住入去球場參觀下,但就係懶訓累事 啱啱好miss咗12點鐘嗰輪,下一輪要等多個半鐘。
由於時間倉猝,都是不等了
喺球場外圍兜個圈算真是好撚大...其實真係好羨慕同佩服日本嗰種足球文化同對足球既熱情,
佢地真係做到將足球同個社區融為一體。
連個坑渠蓋都 地鐵站懷住失落既心情坐咗一個鐘車去到位於川崎既登戶駅是撚但食咗個吉野家就上路咁黎川崎既目的係咩呢?
就係因為尋晚見到呢張雞排妹既ig
再加上本人都十分喜愛多啦a夢既緣故,
所以就決定去下呢個藤子不二雄博物館朝聖
去到登戶馿會有接駁巴士直到博物館 一入去就有啲藤子老師生前既物品,手繪等等去睇
咁由於入邊唔俾影相所以就冇圖了 參觀完啲展覽就出去佢個花園行下 對於我呢個叮噹迷呢度真係搞到我射到一地都係
回程包車
完成咗朝聖之後就返池袋屋企睇波,日本對敘利亞 買埋個炒麵麵包邊睇邊食
睇完8點幾,出去搵野食做咗廿年人第一次食一蘭又幾撚正 食飽行返屋企
日本真係周街都係貓 返到去繼續睇on9節目,日本仔真係好on9
飲住酒plan行程:p
ps.呢兩罐野好撚難飲,兩罐都係飲咗一啖倒哂

第二日--完--
唔試下新野?😂吉野家
唔試下新野?😂吉野家

咁啱就腳又太肚餓嘛
我同個fd對食都唔太講究✌🏻️😂
唔試下新野?😂吉野家

咁啱就腳又太肚餓嘛

😂松屋有無試,日本無早餐食
唔試下新野?😂吉野家

咁啱就腳又太肚餓嘛

😂松屋有無試,日本無早餐食

碌返上去第一晚就食咗啦
開24真係好尾機
我去十幾日都冇食早餐😂
最多喺familymart食個飯團,100円
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞