好撚好撚普通的14天日本鳩HEA之旅(東京->大阪)

415 回覆
29 Like 21 Dislike
而加打
尋日太忙沒時間
今日冇文既話我賓周含膿要做切割手術+唔打麻醉
而加打
尋日太忙沒時間

留名等切
而加打
尋日太忙沒時間

已經可以預見到第二個牛奶囝
無毛9變無文9
再唔出post我認cos係狗了
再唔出post我認cos係狗了

11/6/2017 Day 6
(河口湖)

今日要離開東京了
所以都要早少少起身
因為要11點前check out

朝早10點開始展開呢個長達3個鐘既火車之旅
嗱我想影下個車廂咋(條女攝鏡 )

2個鐘後到達大月駅喺呢度再轉富士急行線
個車站好易搵的

兩爺孫
個細既係咁嗲佢阿爺俾野佢食
好得意 再搭多1個鐘左右
下晝一點終於到河口湖駅 歐陸式既車站

落咗車之後要喺呢啲路再行多差唔多20分鐘先到間hostel
其實好似有巴士,不過唔知喺邊度搭 到達嗱嗱臨check in先

呢間就是只宿一宵既hostel

房間既結構
一間房3張碌架床
同房有個鬼佬同鬼婆
一入房都有打個招呼先

放低咗個笨重到仆街既喼之後
就把握時間出去了
竟然有文
由hostel行去河口湖其實好近
大約十分鐘路程
眨下眼就到
河口湖係富士五湖之一
其餘四個分別係本栖湖、精進湖、西湖、山中湖。湖邊都有好多酒店 而我地就不宜久留
為咗一睹富士山真面目 咁我地選擇咗應該係最大路既觀山方法—天上山公園
搭䌫車上的話,來回車費盛惠720円成架車十幾人
有一半人係講廣東話 一上到去觀景台
滿心期待搵富士山先

我同我同行既友人:「咦?係邊呀係邊呀?」

屌你老母唔撚係下化
遠在天邊 近在眼前
原來眼前呢pat野就係富士山
不過瞰望返河口湖真係好靚仔 日本童話故事『兔子與貍貓』就係用天上山公園黎做背景 呢條就是上三ツ峠山既路

行咗十幾分鐘
頂唔順 都係落返去算 個公園入面仲有個神社仔
不過咁啱維修 其實成個公園都唔係話好大理想與現實 既然富士山都睇唔到
咁都係盡早落返去了
最尾喺天上山公園總共逗留咗半個鐘左右only
竟然有文

好出奇咩
留個名先,唔好爛尾呀
留個名先,唔好爛尾呀

爛尾既話 我 立即 生睪丸癌英年早逝
留個名先,唔好爛尾呀

出文未呀屌你
留個名先,唔好爛尾呀

出文未呀屌你

今晚啦 攰到仆街
咁撚垃圾咪撚寫啦仆街 咸家產

你老母唔撚寫囉sor9

PO佢啦
影間民宿全景黎睇下 幾錢?乾唔乾淨? 遠唔遠?
黎緊去都諗住book airbnb

圖就冇影到了凈係拍咗片sor

3411HKD 5晚,好乾淨同你需要既野佢都有,由間屋行到池袋真係5分鐘左右。

不過可能因為上次我地早一個月先訂,所以唔太多選擇,呢間應該都算偏貴了

你唔急既可以再慢慢格下價先

btw多謝你

房東好似幾正
出文未呀
影間民宿全景黎睇下 幾錢?乾唔乾淨? 遠唔遠?
黎緊去都諗住book airbnb

圖就冇影到了凈係拍咗片sor

3411HKD 5晚,好乾淨同你需要既野佢都有,由間屋行到池袋真係5分鐘左右。

不過可能因為上次我地早一個月先訂,所以唔太多選擇,呢間應該都算偏貴了

你唔急既可以再慢慢格下價先

btw多謝你

房東好似幾正

假相黎
好好睇
留個名先,唔好爛尾呀

巴打似乎已經立志唔爛尾,有志氣,支持你

但出文記得要快D 呀
認真你係咪冇plan過
我6月8日-13日都係日本
我去左睇松本山雅果場, 12日去左山中湖
出文未呀

返到屋企打啦
好好睇

銘囝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞