澳洲商場兩堆人嘈交 一刀秒殺片段

1001 回覆
331 Like 15 Dislike
油麻地碧街2016年發生7-11便利店謀殺案,38歲姓鄭男店主被一名32歲加拿大籍越南裔男子用利刀刺死,高等法院7人陪審團昨早退庭商議約4小時後,一致裁定被告謀殺罪成,法官依例判被告終身監禁。
佢係想隊個高佬一開始拎把刀衝過去得啦
洗鬼邊拎邊走
好似上面21foot rule個段片 邊個驚邊個?
澳洲歷史就係英國流放罪犯既地方
條女,有傳言當時同佢一齊係屋入面既男友俾人雞姦埋,件事當年好轟動
Depends,唔支持暴力,不過唔反對必要既暴力
揸刀果個根本唔想打
你逼人逼到咁盡做乜
但宜加係班地底泥有機會殺/姦/搞班精英喎,班精英唔理架咩?
還手會點?
有無link?
你試過?
頸係啱啱離開心臟所以好高血壓,條頸又冇大肌肉同器官,所以動脈係特別接近皮膚,把刀幾細都吉得到入去
洗唔洗咁呀
同 大角嘴 佐敦 油麻地遇到個堆流浪道友一樣之嘛
你行過都驚啦
唔會冇錢讀大學

你讀到u有政府loan ,澳洲政府學生loans可以畀你還勁耐

唔讀u讀tafe 出黎一樣大把工做,澳洲時薪仲要全球最高

對平民講澳洲算係全世界最好果幾個地方
外國人工平均啲
樓價都係近十年先標高
因為經濟體賺到錢 翻waiter都180hkd時薪
好多翻casual worker過日晨都生活無憂
得鬼閒搞你
人哋揸住把刀,就咁沖埋佢 RIP
所以我意見佢地咁覺得囉
佢地就覺得唔公平,讀唔到,讀到可能又要還超耐之類
同有D人覺得公屋永無出頭機會一樣之嘛
拎住鍵盤企一分鐘?
講左咁多年都重有人講射手腳
一個人高速揮動隻手腳點射

重要有後座力

一個人快速揮刀不如你講空手奪白刃

一刀橫過傷口範圍重大過槍
佢地描述d痴線鬼佬癲好多過,上面先有單新聞係加拿大人過黎香港偷野+殺咗阻咗個條友。油尖旺個班一黎唔會出區,二黎你唔搞佢地,佢地都唔會搞你
一邊帶刀出街加對頸插
一邊見人揸刀都行過去

兩邊都使唔使咁啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞