讀完大學都搵唔到工

106 回覆
10 Like 27 Dislike
有同學考左8次公開試都重未開始返工
由ce al dse斷斷續續咁考

到我大學畢業佢都重係到考dse
要屋企人養

只可以話香港個教育 同 社會價值真係害死人

要屋企人養

我身邊同學都有人考左5次 但咁又點呢? 唔好成日怪個社會 先做好自己果part吧

要屋企人養

我身邊同學都有人考左5次 但咁又點呢? 唔好成日怪個社會 先做好自己果part吧

其實唔止考公開試 佢重係途中想讀asso上返u 佢係我d師兄黎

計埋asso 佢大大話過都被讀書上u 考公開試搞左10年 重要未計返幼稚園 小學 中學既時間 30歲都就黎

其實考咁多次都應該要知自己唔岩香港個教育制度啦 點解一定要行世人要你行既路呢 ?

我想講既係 太多太多人講大學好重要讀書好重要 有d人真係會唸極都唔明 好似着左魔咁考 香港既教育真係會害死人
其實點解啲人仲係覺得有個degree 就一定要請,真係唔係自己問題?

intern ?牌? 技能?

老細想請個做野既人,而唔係你張沙紙

樓主咁撚串, 邊個請得佢起呀.
有無人要派興趣班傳單
底薪加佣金制
有意可whatsapp
55441558 陳先生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞