讀完大學都搵唔到工

106 回覆
10 Like 27 Dislike
岩岩city畢業 讀工科

宜家日日訓教 打機 in得好少工

身邊同學都搵到工番了
唔出奇 而家咁多大學生
出面又唔係咁多野做 點會請咁多人
仲要新仔

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開
大部分公司都歧視走後門asshole仔
所以唔請好正常
大部分公司都歧視走後門asshole仔
所以唔請好正常

呢樣唔太關事 除非份工好勁
mt ibank 就可能關

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開

係難搵架啦
係咁架啦

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開

你問我我問棵樹咩? D人唔請你會打比你講點解唔請你咩

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開

算啦 想笑笑飽佢
係唔係讀埋D垃圾工程科

日日幻想自己畢業出黎可以起基建

我表弟city manuf.eng畢左業1年
仲未搵到工巴打你咩科先
係唔係讀埋D垃圾工程科

仲未搵到工巴打你咩科先

屌你 讀呢D 唔係諗住搵製造業呀?
香港撚有呢D做 乜春其他都做住先啦
係唔係讀埋D垃圾工程科

仲未搵到工巴打你咩科先

屌 唔好再講啦
係唔係讀埋D垃圾工程科

仲未搵到工巴打你咩科先

讀完呢d垃圾工程科
就好似有案底咁衰過唔讀
正常少少既工,人地見到都唔想in
巴打唔會明

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開

咁冇得瀨個市唔掂
當抖下,去個旅行
係唔係讀埋D垃圾工程科

仲未搵到工巴打你咩科先

搵番D機電公司做ae仔lo
係唔係讀埋D垃圾工程科

仲未搵到工巴打你咩科先

讀完呢d垃圾工程科
就好似有案底咁衰過唔讀
正常少少既工,人地見到都唔想in
巴打唔會明

我自己就讀biomedical eng 大學時min左cs
依家做緊programmer
人工比同屆大部份傻仔同學高

讀乞食科嘅睇下讀書時有冇裝備自己 有咩技能

知你勁啦 出番去啦 阿programmer

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開

自己唔思考下自己見工衰咩仲串柒柒。
真係有D公司in完人會講返少少建議嫁。
大把人可以做,問FD上網找advice,問下有工番啲同學當初點in

紅字咪解答左你點解無工開囉。

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開

自己唔思考下自己見工衰咩仲串柒柒。
真係有D公司in完人會講返少少建議嫁。
大把人可以做,問FD上網找advice,問下有工番啲同學當初點in

紅字咪解答左你點解無工開囉。

到底點解會咁 問題到底出左係邊? 我宜家既生活 極無聊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞