讀完大學都搵唔到工

106 回覆
10 Like 27 Dislike
人地個個都有工開 得樓豬冇
好明顯係人既問題

好大都叫讀完個degree 個人又可以有問題得去邊呢?

坦白講 係個人無咩自信姐 咁無計 真係控制唔到

我grad左兩年 岩岩轉左第二份工
我未試過send sv去揾工 都係工揾我

叻啦威啦 出番去啦 工搵你 勁啦
搵唔到咪搵唔到
日日訓到勁晏都幾開心
人地個個都有工開 得樓豬冇
好明顯係人既問題

好大都叫讀完個degree 個人又可以有問題得去邊呢?

坦白講 係個人無咩自信姐 咁無計 真係控制唔到

我grad左兩年 岩岩轉左第二份工
我未試過send sv去揾工 都係工揾我

巴打cv好靚?
搵唔到咪搵唔到
日日訓到勁晏都幾開心

咁既心態 點進步?
巴打唔洗傷心住,當放人生最後一個暑假囉
係唔係讀埋D垃圾工程科

日日幻想自己畢業出黎可以起基建

我表弟city manuf.eng畢左業1年
仲未搵到工巴打你咩科先

屌你 讀呢D 唔係諗住搵製造業呀?
香港撚有呢D做 乜春其他都做住先啦

讀完呢d垃圾工程科
就好似有案底咁衰過唔讀
正常少少既工,人地見到都唔想in
巴打唔會明

我自己就讀biomedical eng 大學時min左cs
依家做緊programmer
人工比同屆大部份傻仔同學高

讀乞食科嘅睇下讀書時有冇裝備自己 有咩技能

BME
唔想做返呢科既野
搵唔到咪搵唔到
日日訓到勁晏都幾開心

咁既心態 點進步?

無須進步
搵唔到咪搵唔到
日日訓到勁晏都幾開心

咁既心態 點進步?

你應該問番你自己
搵唔到咪搵唔到
日日訓到勁晏都幾開心

咁既心態 點進步?

你應該問番你自己

我聽日見工啦 一定要把握好呢次機會
@Lok_118

星期一至五。1930後開始available
星期六日。
自住東區尋東區,一至五可中環
求輕鬆挨過但絕不hea做 ,5至7k ,工時可短則短 , 食肆酒吧以外既工種都得,可以經常唔使接觸客人就更理想,有意聯絡我tg
廢人

無工做就係廢人? 咩價值觀?

屌 個INTERVIEW 比人取消左 屌那星
7 月頭咋 wo
fresh grad 咪話自己去玩啱啱搵工
後生實有人俾機會

搵工唔係咁易嫁
屌 個INTERVIEW 比人取消左 屌那星

你都幾黑仔
笑撚死,大學生都搵唔到工
讀bme 可以做咩同本科有關既工?
唔關學歷事,應該係你態度問題

利申:HR
加油巴打
到底點解會咁 問題到底出左係邊? 我宜家既生活 極無聊

你睇下自己d 回覆可能參透到一二

agger
到底點解會咁 問題到底出左係邊? 我宜家既生活 極無聊

你睇下自己d 回覆可能參透到一二

agger

真係好小特登登入留言,忍唔住要講幾句。
一開始有幾個人好心人俾意見樓主你,你又唔肯受,又要張牙舞爪咁屌返人。
係呀你讀完大學係無問題,但你個logic 好有問題啦。希望你呢個post 係假膠post 因為我唔相信竟然有人可以咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞