讀完大學都搵唔到工

106 回覆
10 Like 27 Dislike
係唔係讀埋D垃圾工程科

日日幻想自己畢業出黎可以起基建

我表弟city manuf.eng畢左業1年
仲未搵到工巴打你咩科先

屌你 讀呢D 唔係諗住搵製造業呀?
香港撚有呢D做 乜春其他都做住先啦

搵番D機電公司做ae仔lo

佢地真係見你讀on9科
in都廢事
岩岩city畢業 讀工科

宜家日日訓教 打機 in得好少工

身邊同學都搵到工番了

你sd左幾多份cv呀
廢人

無工做就係廢人? 咩價值觀?

身邊同學都搵到工番了

你sd左幾多份cv呀

幾十份咁啦

身邊同學都搵到工番了

咁點解你冇工開

你問我我問棵樹咩? D人唔請你會打比你講點解唔請你咩

自己唔思考下自己見工衰咩仲串柒柒。
真係有D公司in完人會講返少少建議嫁。
大把人可以做,問FD上網找advice,問下有工番啲同學當初點in

紅字咪解答左你點解無工開囉。

下 咁都叫串柒柒? d公司請唔請我點知咩原因姐? 好多都唔講嫁

身邊同學都搵到工番了

你sd左幾多份cv呀

幾十份咁啦

我sd症幾百份
今日終於搵到intern
屋企唔等錢使HEA多陣都無所謂啦
屋企唔等錢使HEA多陣都無所謂啦

窮到喊
到底點解會咁 問題到底出左係邊? 我宜家既生活 極無聊

讀鳩科=有案底
人地見你讀呢d : 嘩屌你條友仔鳩科都讀 in都費時
我估係因為你on9
人地個個都有工開 得樓豬冇
好明顯係人既問題

讀鳩科=有案底
人地見你讀呢d : 嘩屌你條友仔鳩科都讀 in都費時

樓豬:asshole->shitty辣殺科
無得救
讀完ust biochem呢
讀完ust biochem呢

breaking bad
估唔到想係香港正正常常搵份工都咁難
訓唔著 每日要諗自己有咩做好辛苦 GAME都唔想玩 好厭
好明顯係人既問題

好大都叫讀完個degree 個人又可以有問題得去邊呢?
好明顯係人既問題

坦白講 係個人無咩自信姐 咁無計 真係控制唔到
坦白講 失業呢日子 日日都咁難過
出面個天成日落雨 連出街行下呢意慾都無

身邊同學都搵到工番了

巴打GPA同hon拎咩先
巴打
共勉之

你睇下自己d 回覆可能參透到一二
好明顯係人既問題

坦白講 係個人無咩自信姐 咁無計 真係控制唔到

我grad左兩年 岩岩轉左第二份工
我未試過send sv去揾工 都係工揾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞