飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」【2】

1001 回覆
678 Like 7 Dislike
係大阪食過一次金龍 唔係好好食
但未到好難食咁wor 正常野
睇巴打你啲故睇得好開心
好似代入咗個角色咁,好青春好有愛情嘅甜味

可惜只係個故事
又live左
「我唔會再信妳講野。」我說。

「你好似開始醒咗啵。」她回應道。

「不嬲都醒。」

「醒嘅就唔會著住一身和服啦。」她輕蔑道。

我馬上反駁:「我只係唔夠運啫!」

BoBo忽然從嬉戲的態度轉為一臉認真的問:「我問你呀。」

「好呀。」

「你信唔信命運?」

「少少咁啦。又唔可以話完全相信。」

「咁命中注定呢?」

「都係少少。」

「喔......」她若有所思的低頭,默然地走開。

我有點摸不著邊,她一向難以捉摸,這時更難明白她在想什麼。

是不是我說錯什麼?

在地主神社裡,阿包身先士卒玩起姻緣石來,傳聞閉上眼從一塊石頭走到另一塊,就有美滿的姻緣。

阿包甫摸石頭,就開起摩打向前衝,當時路上頗多中學生和遊客,可是全被他用犀牛的身軀撞飛,不出數秒,他已一腳踢中神石的石牌,聲響徹天,全神社也知道他做到了。

「我得咗啦,可以白頭到老。」他興奮地說。

接下來,阿森他們都各玩一次,其實頗為輕易。

只有BoBo跟我沒有嘗試。

「妳唔去玩?」

「咁你又唔去玩?」

「妳玩完我咪玩。」

「我.......」她轉身說:「唔玩。」

真奇怪。

離開大殿,在清水寺遊覽一個圈後,我們便開始下山往商店街去。

離開時,剛好有些反核人士招募簽名,呼籲世界停止使用核武器。

「點解會係叫人簽名咁搞笑嘅?」阿包問。

「可能因為哩度多遊客掛。」

簽名的時候,我想偷望一下BoBo的姓名,卻被她發現,一手蓋著。

「喂!唔畀你睇。」

「咁神秘,我連妳姓咩都唔知。」

「遲啲話你知啦。」

我總覺得,她會不守諾言。

路走到一半的時候,太肚餓,我們就在路上的一間拉麵店吃午飯。

味道頗不錯,至少比金龍好十倍。

「嘩~哩間好好食呀!」BoBo誇張地說,然後不停猛讚老闆娘Oishii,弄得老闆娘連同廚房的人不斷地大叫回謝。

我懷疑根本好味一點的東西就能滿足她。

就在吃飯的時候就決定了我們下一站:伏見稻荷。
一早前追到live, 所以決定追返呀奶同小藍個故,點知一日後你只係出左三篇文

Btw 呀奶同小藍個故好好睇好青春,但究竟佢地最後係對方背後寫左咩?

「祝你幸福」

呵呵
又live左了
如果sad end嘅
我祝gay廉入親拉麵鋪都食到金龍湯底拉麵

好狠毒

想問下gay廉 因為我窮撚好少食咩一蘭一風堂又無錢飛
想問下香港代表味精拉麵難食啲定金龍難食啲

金龍世界第一 難食
根本唔可以叫係食物

gay廉殺咗啊包未

你有見佢上水講過野咩

「唔洗擔心啦,無人認到你係男仔架。」阿包說。

阿包有連登Ac 但佢無出過聲
仲有無
睇親你d故都會重拾對愛情既憧憬 只可惜一離開個故就要面對翻現實

現實唔好咩?
係大阪食過一次金龍 唔係好好食
但未到好難食咁wor 正常野

巴打 請收我為徒
睇巴打你啲故睇得好開心
好似代入咗個角色咁,好青春好有愛情嘅甜味

可惜只係個故事

睇得開心就好
仲有無

正評推post加速
live
一早前追到live, 所以決定追返呀奶同小藍個故,點知一日後你只係出左三篇文

Btw 呀奶同小藍個故好好睇好青春,但究竟佢地最後係對方背後寫左咩?

「祝你幸福」

呵呵

唔該樓上位巴打
Gay廉有幾鍾意大阪?

「祝你幸福」

呵呵

唔該樓上位巴打
Gay廉有幾鍾意大阪?

都幾鍾意 係大阪每一日都好舒服

「祝你幸福」

呵呵

唔該樓上位巴打
Gay廉有幾鍾意大阪?

都幾鍾意 係大阪每一日都好舒服

同意呀
我上個月先去完
又live左了
如果sad end嘅
我祝gay廉入親拉麵鋪都食到金龍湯底拉麵

好狠毒

想問下gay廉 因為我窮撚好少食咩一蘭一風堂又無錢飛
想問下香港代表味精拉麵難食啲定金龍難食啲

金龍世界第一 難食
根本唔可以叫係食物

gay廉殺咗啊包未

你有見佢上水講過野咩

gay廉鍾意大阪多d定尼泊爾多d?
快啲出啦

其實我睇晒都覺得唔夠候
好想樓主再寫多d呢個故既外傳

其實我睇晒都覺得唔夠候
好想樓主再寫多d呢個故既外傳

講下呀明/貓姐都好
不過睇gay廉出唔出
可唔可以介紹bobo黎識

若然係金龍係負分 呢間都會負咗分

若然係金龍係負分 呢間都會負咗分

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞