飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」【2】

1001 回覆
678 Like 7 Dislike
命運之神,你為什麼不保佑我呀?

難道是因為我昨晚將用過的內褲蓋上熟睡中的阿包頭上嗎?我跟他道歉就是啦。

「拿,你輸咗要著和服呀!」BoBo大聲道,深怕我會反口。

「車,著咪著。我著和服會好型。」

「型?你係著女仔和服啵。」BoBo說得很理所當然。

「女仔和服?幾時變咗係女仔?」

「你都無話著男定女,咁咪由我地決定。」她說。

「喂可以咁樣架咩?」

「啱啦,其實你個樣都有啲似女仔。」她繼續說。

「唔得唔得!」

「一係民主啲,投票決定啦。讚成嘅舉手。」

四票通過,除了小美有良心。

「女仔嘅和服點著呀?」我急問。

「你應該要試下女仔嘅滋味,唔係輸咗唔認呀。」BoBo反用激將法。

難道我一生英名,就此一朝喪?

一直走,我的心情和腳步都是沉重的。到達租用和服店舖的時候,我簡直有袁崇煥上刑場的感覺。
「可唔可以唔著.....?」我回頭,最後奢望地問。

「你話呢?」五個一副花生已備,睇人仆直的模樣,看來我是死定。

老闆娘帶我去選男生和服時,我用英文向她解釋,她只是愣住一秒,就面不改容地帶我到女生和服的選衣欄。

呃.......女生和服的款式比較多,也比較色彩鮮艷。

這是我安慰自己的最後方法。

穿和服麻煩得要死,要選好和服後(我選了少女風),又要選內裡的襯衣和腰帶,一切都選好後,就去換衣服。

原先還以為可以在女生的換衣間更衣,最後還是帶我上男生的更衣室。

我被一個婆婆命令脫剩內褲,掩著我害羞的臉,就開始包春卷的過程,我被一層又一層又一層的衣服卷啊卷,特別是腰部包得密不透風,壓得喘不過氣來。

終於穿好,我感覺自己已變成春卷人,照一照鏡子,媽的,我真是要這樣走出街?

而且......

而且......

很熱呀.....

和服全名應該是:具傳統美學花紋圖案的全身包裹型羽絨。

穿好木屐,完成裝扮後,來到他們面前,接下來的一分鐘都沒有人作聲。

因為全是爆笑聲。

再接下來的兩分鐘就是「被拍照」的時間。

「嚟望鏡頭,哩度呀,畀啲笑容啦。」阿包完全是落井下石mode。

鏡頭閃過不停。

笑成淚人的BoBo則問:「感覺點呀?」

「我好似著住咗個微波爐出街.......」我無奈地道,街上的眼光累累投射過來。

「呵,抵你死啦。」

「其實我唔明,我本身淨係想睇妳著,點解會變咗係我。」

「你想睇,我係唔畀你睇呀~」她奸詐地道。

搞了一大輪,我們終於正式上山。
自膠
無睇圖
Btw你係大阪既時間我都係大阪,唔知有冇遇見過

有見過都唔奇啵
西樓哥,我求下你啦,我終於live左,好想快啲追到落去

出咗啦
夏天著和服 諗起都覺得熱
上個月去完大阪
你講果啲我都歷歷在目
特別夾公仔果度
我同女朋友係round1夾左7隻公仔

嘩巴打你會唔會勁咗啲
我挾一隻已經覺得好難
上個月去完大阪
你講果啲我都歷歷在目
特別夾公仔果度

嘩巴打你會唔會勁咗啲
我挾一隻已經覺得好難

個技巧你都有寫 就係叫店員擺過啲位
夾公仔真係會夾到停唔到
lm
有冇gay廉和服示意圖
上個月去完大阪
你講果啲我都歷歷在目
特別夾公仔果度

嘩巴打你會唔會勁咗啲
我挾一隻已經覺得好難

個技巧你都有寫 就係叫店員擺過啲位
夾公仔真係會夾到停唔到

同佢打好關係真係重要
我明玩上癮嘅感覺
夏天著和服 諗起都覺得熱

正評推post
想睇樓主和服圖
俾樓豬毒到聽完再down左好多首back number

除咗文中嘅「君がドアを閉めた後」
「クリスマスソング 」、「ハッピーエンド」、「幸せ」哩啲都係神曲,係會聽到上癮
想睇樓主和服圖

交換
有冇gay廉和服示意圖

交換

「クリスマスソング 」、「ハッピーエンド」、「幸せ」哩啲都係神曲,係會聽到上癮

都係散左冇耐 聽到好想學彈
西樓巴

呢度都要圖架

彈啦,クリスマスソング 幾簡單
啱啱先自娛完
西樓巴

呢度都要圖架

交換囉
啱啱去完關西
見到啲地方好有畫面

關西真係好正

彈啦,クリスマスソング 幾簡單
啱啱先自娛完

你一定係文青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞