電腦椅有冇推介(14)

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
< $1500
- (清風2手) Steelcase Leap v1
- (清風2手) Haworth Zody

$1500 - $2500
- (清風2手) Steelcase Leap v2

$2500 - $4500
- Ergohuman 系列
- I-Rocks T05
- I-Rocks T07
- Herman Miller Posh Express 2
- Steelcase Series 1
- Steelcase Series 2

$4500 - $7000
- (清風2手) Herman Miller Aeron
- Herman Miller Sayl

>$7000
- Herman Miller Aeron
- Herman Miller Embody
- Okamura Contessa II
- Steelcase Leap V2
- Steelcase Gesture
- Humanscale Freedom

清風=天后清風街19號有利行 可用八達通俾錢 (疑似黃店, FC 唔到)

IFCO 藍色商家

實惠 有巴打第一輪消費券係網上訂 CS成日唔覆 等送貨等勁耐

IKEA/電競椅 同價錢建議買有人體工學既電腦椅

係都要買電競椅就呢張
https://www.hermanmiller.com/en_apc/products/gaming/
清風係邊?想去買張坐下
google
有冇邊張係可以拆手把位or 唔裝
見到淘寶有張大陸野可以 但信唔過支那野 一陣爆菊
2k-3k
睇中咗Haworth Zody,除咗 升高低、前傾、扶手上落、碌順唔順,請問仲有咩要檢查?
開post有埋地址
見到都覺得焗
坐左Ergohuman幾年
由頭到腳都有得挨 打機做野瞓覺都得
再升級可以試邊張
跪求爸打推介電競椅

要求唔會比貓抓爛既

已經爛左張

筆直3000-4000
點解個個po啲人都話啲櫈熱同焗
熱開冷氣咪得,關張櫈咩事
Embody 香港官網無得賣既@@?
本身無研究電腦凳 睇完post買左張二手Steelcase Amia 返唔到轉頭 而家每日返office覺得d凳好撚唔舒服
Herman Miller Aeron
Steelcase Gesture
aeron 要買個 headrest 好啲
推一推
如果升級 你地舊果張會點處理
想問下香港買到嘅ergohuman係咪得officelink係台灣版?
定全部都係支那版?
定其實ergohuman自己都冇咁樣分過?

因為爬文見到有巴打話台灣版同支那版用料唔同
亦都有個site講個分別喺邊

但睇番話賣行貨嘅officelink
啲圖都同上便個site所講嘅支那版冇分別

而且ergohuman官網都有同一個款嘅叫豪華版

邊到有得試Haworth?
另外想問下steelcase series 1 / posh express 2啲海綿座墊會唔會冇irocks / ergohuman啲網底禁襟坐
例如坐一兩年就扁咗
坐咗落個底盤度屎忽痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞