消息指行政會議通過公務員2022加薪「少於3%」!

868 回覆
56 Like 82 Dislike
英國公司加得仲多
唔洗10年啦
做一兩年就開始唔想做野
香港係某國一部分,唔駛減人工偷笑啦
高層-10%,全港市民就支持你
但製造另外一個問題
如果下下有咩事就話佢大晒咁其實咩都唔洗討論
肉隨針板上嘅話你唔好話公務員,全香港都係架啦
但咁唔代表無嘢好講
其實入得政府做

有幾多個真係會跳返出黎做私企

私企薪酬又唔係多 做既野肯定比政府多
我都唔預佢加架
非公務狗就可以隨街叫光時無人理
係事實喎。你仲有得討論都係佢俾你架咋。
根本咁多爭拗個根本原因係啲人其實唔知自己咩身份。

當佢哋知道自己其實只係隻賤畜就唔會咁多嗲架啦。老老實實你有無見過屠房啲豬同個屠夫傾deal?
佢俾你係人情,但係唔係老奉。覺得自己理所當然咁entitled其實真係好撚戇鳩。連自己喺咩位置都仲未清楚但係夠膽同主人抱怨。
我大把同學入去, 個個都係讀HD 升大學
連登:有手有腳就入
救護員又成棄卒
老實講,新腦細正路一上場用錢收買下人心都正路
呢新任連呢啲都唔識就真係無料到

其實你有無諗過佢唔係唔識。
係做都費撚事?

反正原來話之你唔高興,硬過就得。
咁仲洗撚理你感受?
又咁講,你係好唔滿意呀?之後可以點?
劈炮?罷工?
唔會啦。除左屌兩嘴你咪又係繼續返。惡得出咩樣丫。
咁佢梗係話之你仆街啦
少左都仲係好多
ACO都兩萬幾人報
冇槍係咁
屌,公狗咁燥又敢怒不敢言,上嚟屌番笑鳩你嗰啲人等自己心理平衡啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞