其實搵廿幾歲既agent買保險係一件幾有趣既事

357 回覆
3031 Like 27 Dislike
係咪你乜都唔識先覺得佢係教緊你

agent 個角色一向都只係提供資訊話俾你知市場有乜services 賣 同埋搞吓paper work
落決定嗰個係你自己

agent 搵後生好處佢地本身無乜大客要serve
要佢做乜都好快手
dse失敗者讀教院再教你考dse
結果咪俾啲sales 水9買啲又貴但啲功能又用唔著嘅model 囉
自己睇好過
正正經經搵個agent隨時佢都有做雞
憑本事借都叫增加左財富(阿偉)
近十年資訊流通左咁多, 好多工作其實係多餘, 但因為行政問題而留住個headcount
即係係街個d細鋪係班agent自己夾錢租?
你同佢哋好大仇口下
睇你sell邊個
一般華人為主公司,領導話制唔通班細嘅話唔買咩
最多咪改吓contract 扮自己有review過有貢獻 個結論都係買
所以其實氹到個大佬話買已經得
宜家sales 既工作, 已經去晒d KOL 度
當4-7萬收入 仲要養車戴撈食好野去showoff自己撈得掂 呢d洗費都唔少
係嫁
同種金冇分別
其實正常人會買既不外乎醫療危疾人壽家居保汽車保旅行保
呢D全部都有得上網買,點解仲要聽班AA鳩UP
醫療 危疾點會無
儲蓄就坦白講 你幾十歲 筆錢要保本先會諗
啲濕鳩投資保單就最仆街
但柯南一出場就死人,咁保險要黎做咩
保險狗全面進場
冇白供㗎 好彩你身體健康咋..
唔係好似我個friend咁 20幾歲人就生腫瘤..
好彩佢有份保險 負擔到醫療費又負擔到佢全家

(真實對話
啲廿幾歲水返同輩 同輩全部都係新客仔
咁咪易開
到之後仲邊有
頭一兩個月搵親戚朋友開單咪有機會多囉
之後呢?
買完都claim唔到幾多
屋企人入廠做手術前後洗咗六十幾萬
claim得10萬
唔係廿幾歲邊會咁落力跟你地細單咪由得佢地打j話有使命感我買完佢俾到service我就得
買咩保險你自己可以話事
yes
冇agent咪由得你張單廿年前買咪擺係到
有agent咪同你講下最近醫療產品有咩新野(間接sell你)
但如果果樣野係幫到你屋企人手 比人賺錢又有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞