其實搵廿幾歲既agent買保險係一件幾有趣既事

357 回覆
3031 Like 27 Dislike
買保險用bowtie
投資用牛牛
全走agent 謝謝
係囉,你個plan咁舊,好多野過哂時架啦
拿,等我同你介紹返…..咁樣下次你出事就有得保啦
保險可以唔買
對我黎講, 保險唯一作用
係我可以將備用現金減少, 放落投資度 (如果有得賺)

但好撚屌, 我好覺得自己, 濳意識會為左想份保險用得著
而身體故意去病 (大病個隻)
海外咪一樣有agent
咪姐係sales
買保險嘅搵廿幾歲Agent幾好吖, 年青力壯要keep住啲客乜都落手落腳跟得貼, 你入院佢飛過嚟幫你攪手續做文件拎claim, 過多廿年你啲老人病出晒嚟佢都仲係四十零歲仍然拼搏中幫你跟單.

我見啲uncle佢哋做保險, 有乜都掟畀個秘書攪, 阿媽話以前會過年過節生日打嚟寄吓咭送年曆, 順道虛寒問暖, 而家連信息都無send了, 係兩三年打嚟一次review加保費就有.

至於保險以外理財呀基金呀投資嗰啲, 自己睇仲好啦駛乜搵agent
通常你見佢地大多數都好鐘意影車影錶,但永遠唔會影自己間屋你就知咩事,以佢地咁鐘鐘意曬命性格,真係住得好會唔拎出黎放上ig咩
太多人係用投資賭博心態去睇保險咁咪會有呢種諗法
其實保險只不過係風險轉移
咩人都要

有單就得

掉返轉, 啲客反而驚上人哋公司, 會畀人劏咁. 響街佢哋覺得[causal]啲我唔一定買㗎我睇吓了解吓㗎咋隨時起身走人㗎~
咁d撚屌保險佬就唔好係fb講撚到做善事咁,日日幫人
你地班連登係咪on9,搵倫敦金賣白粉同保險狗比
保險狗幾狗都係份正當工,危疾呢類你唔撚係冇買掛
fake it until you make it
搵得多係另一個問題
果啲係你啲保費嚟
就算mdrt 都係可以搵自己人造數,叫自己人開單然後回佣
大家都係"搵食",何必認真
地產佬都年薪百萬呀
你行去地產舖睇吓坐喺度嗰啲師奶阿嬸再思考下佢哋係咪真係有你想像中咁有錢
你覺得係冇用
唔通買100萬美金危疾日日望自己生can就會真係有can咩
唔通三四十先嚟做呀?
驅風咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞