其實搵廿幾歲既agent買保險係一件幾有趣既事

357 回覆
3031 Like 27 Dislike
其實初初做保險
搵fd、親戚買之外
點先可以有多d客?

有個fd做左一年就mdrt好勁咁
撈得好掂
咪姐係無用
有同感, 當年同另外兩個同學畢業.
出嚟做咗排嘢, 一個教我投資(Sell保險), 一個教我如何成功
毅進仔都考到
你個經紀勁,可以退到休。定係佢係撈唔掂轉行?
磁石咁
你話試下唔搵sales點買嘢呀嗎
搞到我以為有幾咁重要
我之前有份醫療保險,白供左十年,一豪子都未claim過
反而旅遊保都有,agent唔sell就有用
我通常上網 or app 落order
然後門市自取 其實如果有robot / machine serve我會更好 d sales 通常對門市自取嘅客態度差 因為冇佣
最易開床單
平時冇事就話點解要買, 到有事嗰陣就問點解唔買
知唔知咩叫B2B sales
MDRT又唔係真係年收入1球

普通會然係168萬保費 73萬收入 42萬佣
可能你覺得73萬收入都好多
實情係呢個收入就真係收入,唔洗扣返佢接客(?)用嘅洗費

小至一個月曆,大至條Team租個鋪位做宣傳,或者請個秘書做clerical support,都係佢地自己要夾返嘅

呢啲大大小小開支講緊一年夾夾埋埋都要6位數
你咪又係咁
呢個post屌sales
講到成個連登都唔鍾意sales
咪姐係無用
咁邊個開單賣野
香港係咪全自動機械械人賣野
我通常上網 or app 落order
然後門市自取 其實如果有robot / machine serve我會更好 d sales 通常對門市自取嘅客態度差 因為冇佣
咁你唔需要,係咪=香港唔需要sales
我唔係sales
不過覺得連登仔真係好撚極端
保險狗呃人,就推到全香港唔應該有sales
毒撚比女呃,就推到全部女人都係雞

佢地以為連登就等於全世界連登呢口井掘得真係深
識人男朋友就係做呢啲
個個月話男朋友低人工
你話呢個po係咪第一個出現呢啲現象?
如果係你真係可以屌鳩返佢但事實係大部分連登仔係出面開po都係揸住呢個邏輯
事實都要比啲例子嚟先得架
齋噏就話大部份
我自己無話sales點點點
但係樓上條友講到話試下唔搵sales買唔買到嘢就好撚自大囉
日日瘋狂post ig fb 話自己幫到幾多幾多人
所以點解做保險要斷六親

就係唔想身邊嘅人岀事

良心aa
你份人都幾叻哥
出面咁多熱門post都係行緊呢個風氣都可以話無例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞