其實搵廿幾歲既agent買保險係一件幾有趣既事

357 回覆
3031 Like 27 Dislike
持牌保險人中介人成12萬人
每年 MDRT就1.5萬個左右
咁剩低成10萬人做緊乜?
咪每個月得萬零二萬蚊吊緊命
點樣轉移法?
唔明
今年買左自願醫保, 第一次買
講真, 日日返office, 放假先兩個月踢一次波
平時都係跑下步舉下野, 唔知點得黎會病

危疾就更加
搵後生agent係你退休佢都未退休呀,可以跟張單到你65歲(如果你未死的話),明未
都係呃錢 可以絕交
即係將你會有大病或者死之後既財務風險轉嫁比保險公司姐
通常係窮人先會有呢種觀念
如果佢用理財同人生sale你嘅話
應該唔係賣緊保險?

Cut 得,公司有醫保
呢個保險雞番左一陣已經公司top3
要改個問題:有無適合自己既保險plan

先諗下常見問題:
有無好女仔?

會中意痴住你既女仔係好定唔好?

有人要痴纏啲,有人中意多啲自由。無一個劃一標準

有無好既醫療計劃?

你想住大房,半私家定私家房?
會唔會離開香港去移民?打算去咩地區?
你翻緊咩工?公司有無醫療福利?
設想一個唔致命但常見既病,例如照個腸鏡切息肉。唔同醫院做要幾錢呢?自己公司醫保可唔可以claim 足呢?如果自己俾既話會唔會肉赤呢?定係自己接受倒草錢俾呢筆醫療費用呢?
老左,65歲之後退休,保費繼續加價喎,俾唔俾得起呢?擔心到時俾唔倒又可以點事先準備呢?

當你自己有保障喇,身邊家人係咪都同你一樣有保障呢?同一個小病發生喺家人身上,你可以放心俾佢去私家醫院接受治療嗎?定係保左自己,漏左佢地呢?

下刪多條問題。

點解有唔同公司唔同計劃,係因為要俾人各取所需。

如果你既agent 會問你上述問題,希望你唔好介意佢長氣同麻煩。

當然你亦可以答哂上面問題,而唔搵agent 搞,經過網上保險公司買你答問題後認為最合適既保險。

總好過你一提醫療保險佢就搬個計劃書出黎叫你簽名 咁呢啲自動售賣機就好難生存落去
咁你去溝女會唔會放大自己優點 隱藏自己缺點
講到咁所有野都唔會誠實 你有意無意之間都會修飾自己
無白供
俾人用左黎出糧
真 可以食麥當勞加大仲有shake shake粉
十個後生agent 九個做幾年 撈唔掂就轉行
卡片有寫MDRT 應該唔會轉行?

20頭mk妹都COT啦
你唔撚開單佢點成功
成日驚死唔夠用, 心諗都cls
俾成皮野一年去驚唔夠用
或者我依一刻冇大負擔
可能當我要供樓或者有個仔
我又會唔同諗法
理咩財咩達咩人丫屌
唔安D 名俾你去爭下
又點幫你提升形象, 再去昆多D 人
昆多D 人科水, 加昆多D 人落坑幫公司賣命
最緊要信
開口埋口幫人, 保險, 有用
但dllm , 你睇佢地D IG, 有幾多個post 係話自己幫到過幾多個人???
冇呀
淨係話自己搵到幾多錢, 做到咩grade, 渣咩車買咩表
講到尾咪又係錢, dllm
幫人喎......BULLSHIT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞