泌尿科名醫張新村脾臟當腎臟誤切 六項專業失當罪成 僅停牌18個月

185 回覆
137 Like 11 Dislike
好慘 啲仔冇做錯嘢都俾個衰鬼老竇拉埋落水
我咪話俾你知 微創時要分辨唔同結構冇你講咁易
如果俾一張腹腔鏡入面既相 非外科醫生九成九都唔能夠準確分辨每一個器官 甚至surgical trainee都未必得
當然佢係外科專科醫生 佢幫人做手術一定要有依個能力 但並唔係樓主講 醫科生都做到既事
有冇醫護ching講下spleen冇咗會點
好有賣器官嫌疑
醫生一d都唔少
同埋年中都唔少醫療錯失
如果覺得大機會告得入 醫管局一般都會事先同屋企人傾賠償
如果好大機會告唔入 就會由得你告

所以變左有個醫護成日都告唔入既假象
只係告得入都會俾多d錢庭外和解
新聞報出黎告得入 通常都係屋企人寧願告死個醫生都唔要巨額賠償
到時一定唔會錯大陸醫生對腎有高度認識
最多兩邊腎一齊切
曾蔭權無犯過乜嘢大錯,係縮骨無品又孤寒,次次同老婆去外國都用政府名訂5星酒店總統房,去到用自己信用卡比錢,賺夠分返到香港再用政府公帑報銷,佢有好多富豪fd,成日去佢地d遊艇同賭廳痴飲痴食睇表演,結果得罪人,落台之後呢d嘢全部變晒罪證,被ICAC捉咗入冊
唔會
如果所有野都公開 點解醫管局要賠
醫管局開價一般都好高

同病人講 如果你真係告 就算成功個銀碼都唔會有依度既一半
通常都會收錢算
不嬲都話大陸既腎臟移植一定係最有經驗
應該要坐監啦屌
律政狗唔上訴?
黑警都係,屌鳩佢地就話你眼紅考唔到
讚果啲人都白撚痴
但隔籬有3千幾個連登仔造神同幫人舔緊袋底
https://lihkg.com/thread/3066404/page/1
其實香港有咁多狀元醫生真係好值得感恩
官官相衛

又一鐵證,重話香港醫生係尖子

我寧願改革醫監局
法庭不嬲都對醫療失誤輕判
因為法庭覺得醫生牌好難得先有,而且一個醫生需要大量社會資源培訓,所以就算醫死人都只會係停牌
咁撚樣都有求情信

高永文
李國章
都市傳說話佢老婆拎上一年既月餅送俾人
你唔保住員工邊有人肯做
歐美既工作量咁少 都咁多醫療失誤
香港咁既極端環境 大家都預左隨時出事 你唔保障員工點敢係HA長做
我做左HA廿年 大把同事都試過HA賠
老到手都振,點解會敢比佢開刀…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞