[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 42 , 暴太郎戰隊 18

411 回覆
6 Like 3 Dislike
根本就無人理佢啲變身怪人巨大戰等等之類既嘢
你問我cut曬佢仲好
因為已無睇好多集不過見你地讚,今集會睇番
全力全開王dx 跨下造型唔係太點 同埋好大部
個人認為 Minipla 造型比例好似好啲
跨下造型唔係太
Rider kick cross counter個下真心型
唔怪得vail 腰帶留到宜家先出
唔怪之得粉雞次次一講起佢老婆就咩都做唔到
其實Revice係咪由廣三失蹤之後就劇情暴走
一開頭明明好撚好睇,節奏快多伏筆又唔拖
之後悶撚到仆街

應唔應該祝福我老婆
嗰陣仲有魷魚,28集佢死咗之後就真係黐孖筋
赤石出嚟就開始唔好睇
應該
老豆同 vail 個種愛恨交纏關係,
其實應該先係 revice 個故事重心同埋本身大家想睇既野,
但套野就將 vice 變左一輝隻狗,
完全睇唔出仲有咩惡魔特質喺佢裡頭

個人覺得 vail 個6集外傳加埋呢集真外傳結局,
老豆加 vail 條線仲寫得好過一輝加 vice 相處呢四十幾集正劇
成日覺得木下要黑化大二,
咁一開始就唔好咁早寫死陽炎啦,
如果同赤石合作嗰個係陽炎,
再寫話兩邊又唔同方法一路落嘴頭去說服大二相信佢地服從基夫係正確,
咁起碼個轉折唔會咁突兀,
而大二亦唔會一路好似傻仔咁比人撚

日日都煮飯仔
其實係咪由鎧武開始多左呢 D野:
本身舊平成年代 多數只會係劇場版出場既反派拉打放埋入本篇做幹部/ Final boss
咁樣劇場版就可以出多個 甚至幾個拉打
同埋出一堆外傳spin off 出魂限強化form 比主角群

去到令和 我直頭覺得走火入魔
尤其revice, 隔幾集一件魂限item/ 變一條魂限腰帶出黎 人人有身變 人人都係拉打咁 (除左阿旺)
仲未計spin off / 近年興既後日談V cinema
有人買新玩具,有錢賺咪出,鬼叫啲客出咩都買咩
加埋重用皮套武器,真正掌握財富密碼
vice真係得狗嘅智商咁

vail同元太寫實好多
陽炎膠化+肯幫拖之後已經寫唔到佢突然又轉邪幫赤石呢條線

但係夾硬寫死陽炎又係尷尬
依加寫到大二咁on9唔係問題,黑化都冇問題
係周邊嘅因素令到佢黑化得來好無謂+on9

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞