[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 42 , 暴太郎戰隊 18

411 回覆
6 Like 3 Dislike
唔知應該話鬼妹俾太郎食住定太郎俾鬼妹食住
太郎收唔到曲奇個失望樣

鬼妹今集都好pure好可愛
介人呢

到而家都唔知係點
睇到依家 想知老豆純平個故仔多過主角
基本上老豆嘅故事喺外傳都講得七七八八

可能係檔期問題,tv變做vail之後即刻退場隔咗十幾集先返嚟令到vail呢條線同老豆割裂咗,vail怨婦式咁纏繞咗十幾集咁好煩
雖然我自己覺得老豆放外傳好過放tv , 始終成套外傳用咗兩集tv 嘅時間,突然放入tv 中間會削弱咗tv 本身故事嗰連貫性
今集主要講 老豆同VAIL 加 狩崎父子 即刻幾好睇
另外 淺倉唯套WEEKEND衫又包到實一實 想J都無得J
今集出場得幾秒比大二打爆左
希望之後仲有心機追埋結局
下集又到鬼妹主場
結尾鬼妹solo下集預告,用咗好幾種語氣,好過癮
我自已覺得最深刻都係預告次郎出場嗰集嘅預告,講下集下集同咁樣嘅故事嗰種失落嘅語氣真係好正
白倉又預告定下集叫定大家帶多兩條手巾仔抹汗同
老豆同 vail 個關係主要響外傳度講, 就咁tv黎講其實佢地係著墨得好少, tv vail比人個印象就係怨婦而佢同老豆亦冇咩點交流, 冇睇外傳既睇今集就係無啦啦老豆搵vail打, 打贏左收服左佢和解咁, 成條線有頭有尾但就冇左好多內容咁
有gif睇未呀
我原本仲期待會係貝爾死咗,然後將d生命力還翻比門田等佢可以再有得變身
茶實男定女
don介人真係吸引過機介人
所以話鬼妹二代面試嗰時邊有得同佢鬥
超曬班
佢都算幾舒服𢭃糧
人地就背台詞對戲
佢自己坐係吧台Chok個沉鬱樣
得閒講句依唷就有出場費
基本上發大佢做成個Revice主線都得
Cut撚哂三兄妹
將老豆變翻後生
將大二同中二個設定塞入老豆到
一開始老母係澡堂門口執到失憶老豆
二拉叫門田做
Cut左可以用vice共鬥嘅設定
然後劇中前期慢慢記得翻自己係戰爭機器
體內有惡魔
崩潰之俾Vail反控制變Jack Revice暴走
門田去用新form stop佢
博士好似今集咁有新道句拆翻老豆同vail出黎用拳頭交流
最後二合為一變真正嘅Revice
收埋鮑魚大人皮同老母結婚生三個
成件事會合理好撚多
雖然相關劇情Exaid有齊
上年咁辛苦
今年比佢hea下先囉
講吓玩具先

食玩鬼退神下星期一就出
見到有啲日本人已經喺超市買到偷跑
日本網上原價預約好似都冇晒

但係香港望落唔見有開過訂,香港又唔似日本咁可以喺超市便利店買

唔計信和現時
應該都係得模倉奇趣五月之類有機會買到呢啲食玩類?
雖然呢幾間玩具鋪堆Alter form 嘅minipla都叫多貨,到而家都仲見有
但係熱門啲嘅暴太郎勇動我遲咗少少行晒玩具鋪信和現時連影都冇見過

真係有啲擔心買唔到
香港應該星期五有貨 未見過鋪開訂 可以去埋反斗城睇下 食玩好小再販 買唔到唯有等其他版本
條腰帶幾型,反而覺得拉打造型一般
話說博士係咪有鋪癮鍾意喺人哋望緊條腰帶果陣閂喼
今集到Vice食閉門羹之前就豪仔
建議下幾部拉打
前期盡量寫差 d
後期先寫好d
反正而家個水準永遠都保持唔到成年都一致
後期寫好啲會好似Saber咁擺脫唔到污名
OOO同DRIVE咪係哩類型,前期集集搶吓道具,後期發力即刻變佳作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞