男兒當入樽 電影 12月3日上映

584 回覆
554 Like 14 Dislike
因為有遺憾先係青春,所以大家先咁有共鳴
各有各好
兩套都有睇

有啲未睇過黑子就話B L
人哋有撚B L咩,fans自己配對咋嘛
其實傳咗好耐話當時嘅jump 編輯部根本唔想佢完結,因為已經冇咗龍珠呢個台柱,唔想再冇另一個台柱

嗰陣時少年jump

幽遊白書,最早連載完結
跟住就係龍珠,最後就係入樽

三大台柱冇晒之後,少年jump嘅銷量,由頂峰的六百幾萬跌到去得返四百幾萬
老實講黑子係幾好。 但太神化。
相對黑子可能幾爽下。

論籃球戰術,規則講解,籃球講解。
籃球畫出來動作表達,真係無得同Slam Dunk比

又攞出嚟鞭
超級系同真實系
黑子當超級系睇係幾好
有埋舖排
完整結局
可惜最後打美國隊果個劇場版都係垃圾
櫻木咁既學歷,都係做步兵。
跟鐵男搵食啦
我都睇晒2套
黑子係足小果類
唔係話佢差但同SD比真係爭幾皮
應該好似eva劇場版咁樣,
第一套就tv版總集編+豐玉,
第二套全套打山王,
咁就照顧到未睇過既人又可以引我地班阿叔睇哂2套
之前有消息講有3D轉2D加動態捕捉
而且日本既動畫電影水準係點大家都知
同FF7R一樣分幾part出啦
2D無問題
行真3D 一定出事,會變到好似叮噹咁
其實好想入樽reboot, 之前動畫版畫面實在爛
3轉2一直都有用,新海誠個堆,鬼滅到fate既都有
點樣3轉2
本身都無3過
佢灌籃勁,有二段又靈活,係易比人偷波
要守佢對企位有要求
https://youtu.be/zQ3m3lsmQas

可以想像,如果劇場版用返呢隻歌做開頭,最好唔好加任何乜嘢Remix版最原本嗰隻就得

我諗好多中年人會流眼淚

因為一聽到呢隻歌,好自然諗起自己嘅無憂無慮的少年時期
3轉2係動畫製作技術
作者都特登出馬寫劇本監督埋,就無謂諗啲炒冷飯嘢啦
https://youtu.be/LFCb3RfPfXo
播直到世界盡頭

配合打山王
- 赤木Time Out 流馬尿 回想高一夢想稱霸全國比人笑 跟住望住依家班隊友 多謝佢地
- 三井 我是誰 永不放棄的男人
- 櫻木 老頭子 你最輝煌的時期在那時?我就是現在

我一定流爆馬尿
好似Top gun 咁
70% 都係抄 音樂,故事,鋪排都係
反而迴響極好
根本香港人個個細個都係睇SD學藍球

冇一樣運動會好似藍球咁,係人都識咁多基本嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞