男兒當入樽 電影 12月3日上映

584 回覆
554 Like 14 Dislike
https://youtu.be/svqTlx1avsA

呢條先係當年既原版 之後類同作品都係抄佢
電影係120分鐘
有原因,因為係紀律
好似有傳過本身係
全國大賽一路打上去
每場遇一個痴線佬

之後因為急住要完
先將全部塞晒入一隊山王到
咁樣應該唔好睇
太多比賽會好重複縣大賽
而家直接打山王就熱血好多
會同之前比賽寫法有唔同既感覺
認同
呢個結局係完美
真 湘北根本未夠班攞全國冠軍
其實成個故事只係講幾個月既事,即係櫻木只係打左幾個月波
我細個時睇,都好反感四眼哥哥射果球波點解要回憶咁耐,而家睇返覺得個回憶先係精華,佢絕殺果球三分,因為個回憶而昇華咗,用15分鐘講佢同赤木一路堅持落嚟嘅辛酸往事,唔算長
錯有錯著
咪玩,90年代TV邊做到呢種程度
呢啲係當時嘅電影級
赤木晴子 = 九品芝麻官既如煙 = 大長今既連生
好正喎
吹蕭萍
咁其實高中生水平嚟講

天份高學幾個月,夠學幾年嘅人打真係唔奇

反而寫得櫻木投籃咁廢係太誇張,正常人鳩射都冇佢咁離譜,不過都係為搞笑唔使深究
所以井上直接畫俾你睇,佢心目中既Slam dunk 動畫或劇場版就係要咁,做唔到呢個程度就爽性唔好做,佢最厲害係畫埋俾你睇佢想要呢個效果,等到你連話做唔到既機會都無
就算係劇場版都好難畫到佢咁,因為呢度咁流暢都只係十零秒,都已經畫好耐

加上井上本身就藝術家黎,當時浪客行已經挑戰自己用到水墨作畫
https://youtu.be/qXd2lAQx3Qc

淨係睇解說都可以理解到,點解對山王係咁經典

最後1秒絕殺呢啲嘢,就算係現實都係好震撼人心

意大利對北馬其頓果場波就係啦
有唒原因 有埋原型 邊忽HEA
櫻木同澤北都係陸軍裝,細個覺得原來陸軍裝都可以咁型
平時射一球要一集 一套戲既時間講到D咩
節奏太快又好唔Slam Dunk
日台真實好多運動勁o既學校都要剪平頭裝, 好似軍訓咁操, 香港學校就真係hea喇..........
有條垃圾9UP 傳到去井上就有全新劇情
當你有一米八幾你留咩頭都應該型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞