周杰倫全新專輯首波主打<最偉大的作品>6號youtube首播

646 回覆
150 Like 106 Dislike
好尷尬
首歌係好周杰倫style 但真係無不停loop既衝動
太優雅喇
個旋律好熟口熟面,好似係邊度聽過,真係好普通
Mv 背景係歐洲邊個劇院
百貨公司嚟
八度空間之後真係誇張咗
D人對佢既standard太高太高
請問邊度,好靚
bookmark 咗先
2001 開不了口
成日話周王林陶
另外三件加埋一齊都唔係姐撚一個拎得多

48次入圍 15座金曲獎 前無古人 後無來者啦
邊有咁快,至少到驚訝號前都未有
我就早D,由七里香首首都鐘意,慢慢每隻碟鐘意的歌少一幾隻,到隻魔杰座,得兩首蘭亭序和稻香覺得想聽,果下之後棄了
係都李榮浩啦
我條分水嶺係我很忙,之後唔係無好嘢,之後一隻碟10首歌唔鐘意嘅有8首

果時無得上網聽完再諗買唔買單曲
中肯,好聽但唔係驚艷
睇佢ig新post
https://www.pczone.com.tw/vbb3/thread/24/52400/

可以睇返當年啲人對八度空間嘅評價
呢張專輯令人好失望
2001 爸我回來了
咁講,佢而家d嘢咩都好grand, 應該作唔返上海一九四三果種簡單,淡淡然但有內裡有細緻感情嘅歌

自己覺得上海一九四三先係佢最偉大作品
我很忙,我覺得仲有貨交下既
但驚嘆號係失去晒以前周氏情歌既feel
李榮浩係有才華,但代表作兩隻手數得曬,好多作品傳唱度都不高,呢啲典型紅人不紅歌,同周興哲正相反,youtube首位擁有4首破億歌曲,個播放記錄係僅次於gem,李榮浩都未追到啦。周啲歌雖然都幾口水,但首首歌傳唱度都幾高,況且人地先95年咁後生,比多10年佢,佢既音樂成就分分鐘超過李榮浩啦
好多人屌9佢咬字
只能夠講時間證明一切
半島鐵盒,暗號
仲有邊個作到呢D歌呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞