[公路單車] 2022 環法單車賽 Tour de France 討論區

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
同意換另一個角度去睇,其實Pogacar今日都用多咗唔少體力去做突圍,如果最後賺到嘅時間唔多,確實未必值得

當然,依家尚早好難judge 對與錯,所有電光火石之間嘅決定都係一場博奕
Cobbles真係好睇
其實睇到poga 隊友開始俾人打散,上年都唔係咁,依家重係早幾站已經係咁之後都好辛苦
Roglic 已放棄
咁vindegaard都用咗好多體力去追嘅
將roglic趕離主要對手都算成功啦
應該ef!
Jumbo之後嘅登山戰術大致應該會係:
Jumbo副手開登山火車chur走UAE 副手,然後 Roglic突圍迫 Pogacar去追,Vingegaard就死跟 Pogacar再嘗試突圍
EF條友爆完自己甩埋
我都係咁話
不過roglic今日輸成兩分鐘,點搞
最大問題係jumbo有出力,但dsm 同ineos呢D有能力挑戰既好似放慢手腳
先唔講pogacar今日成唔成功,最少佢發圍呢2,3年次次有機會都一定攻,我作為觀眾比100分佢
絕殺衝線
痴線偷唔到雞,不過都算好叫甩到gp 2
最後終於唔係你眼望我眼
四個輪流sprint好睇到
今年UAE登山火車又強咗,未必咁易chur得甩
上山再鬥過!
今次衝線都算唔係幾好睇,睇佢哋爆都覺得辛苦
估唔到今站咁攪
Pogacar唔炒車or中招都幾難輸
我覺得咁先好睇 推到自己去極限 再係咁多GC 手上贏到個單站返黎 好熱血
Roglic係咪已經錯過咗贏環法最佳機會
如果係咁講都係嘅…佢哋最後真係飲奶嘅力都出埋
不過今站最辛苦應該係食塵
應該係早2年輸TT
Pogacar最後只係快主車群 13秒到終點
如果問我我覺得佢同 Stuyven 咁辛苦輪咗20 km都只係賺13秒,蝕多過賺
不過佢係生化人,或者真係recover到啦
寶藥黨係時候出場
Simon Clarke wins stage 5
WVA仲保得住黃衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞