[公路單車] 2022 環法單車賽 Tour de France 討論區

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
前幾站拉開唔到poga 後面更加唔使玩
Pogacar走埋
下年可以鬥Paris-Roubaix
又有人炒左
不過我覺得今年poga 有啲暗湧未必咁順利
平路都咁 爬山點算
佢今年flanders都第4啦
準備踩完今個星期就頒得獎
我都覺得其他GC隊應該花咗起碼一年時間制定一堆針對Pogacar嘅戰術,不過首先要其他大隊嘅GC交到功課先
今日白食左咁多時間
jumbo+ineos鬥pogacar
我睇其實都好似都幾有用,有啲效果,咁快poga 就已經要自己單打獨鬥
其實昨晚最後個坡去到一半我仲以為Ineos同Jumbo見Pogacar甩咗少少會玩 Two Teams Time Trial (TTTT),點知最後係WVA自己solo走甩贏車
琴晚贏得精彩呀
收到call
Ok 我上
差roglic跟唔上如果唔係都會賺到啲時間
其實要
pogacar呢種級數成程grand tour一兩次機會可以贏到佢時間
錯過左就無
依家俾你睇到TTTT
但似乎結果係pogacar一個ko兩隊合體
係,我都覺得好難得兩隊最有機會威脅到Pogacar嘅車隊都有幾人走甩咗,對住Pogacar呢d機會真係應該要珍惜fing甩佢

依家呢?原來連G Thomas 同 Bardet都係WVA Vingegaard group,點算好
G應該跟唔到pogacar個進攻
一下斷龍落左去
但依家tttt又追近返
gp 3 gp4如果合左體都追唔返pogacar就真係咪講啦,咁多人都唔夠一個鬥
Cort dropped
依家搞掂啦,應該埋尾差十幾秒,豪俾佢啦,不過roglic 可以專心玩火車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞