[公路單車] 2022 環法單車賽 Tour de France 討論區

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
30秒了, NIELSEN 70公里就唔玩返主集團 平路冇人輪Perez頂到50公里算係咁
我估Van Aert

指定第二
jumbo突然進攻
Jumbo玩咁大
WVA單飛,捱唔捱到呢仲剩10 km
癲 一野扯開
WVA要單飛10K
佢能力絕對有機
同埋Jumbo爬坡扯攰哂其他隊嘅副手,未必夠力追
真心想知WVA單飛係真一早訂嘅戰術,定其實原意係Jumbo戰術想拉散主車群帶Roglic/Vingegaard走,但最後冇人跟到佢先單飛
Jumbo派兩個副手塞係主車群最前面搞事
WVA wins stage 4
超級精彩
唔知聽日cobbles可唔可以連贏兩日呢
做咩慶祝
Philipsen衝第二照慶祝,笑死
係咪玩野炸
就係前面點會睇唔到
佢唔會睇唔到+唔知WVA係前面嘅,我估佢可能衝贏咗主車群都值得慶祝掛,同埋個人玩得囉
Christopher Laporte攞埋第三,Jumbo今日真係威到盡
仲有想講係Jumbo今日戰術好成功+環保因為原本隊車一個爭綠衫+兩個GC第二第三熱門,其實對副手要求好高,但今日班副手只係chur咗個坡仔已經幫WVA 贏車+開齋
唔知有冇聽錯,佢好似真係話唔知,衝咗線先見到WVA
Van Aert今年個勢似19年Alaphilippe
都可以咁講,但QS唔係專攻GC,所以可以全隊幫Alaphilippe保住件黃衫
但Jumbo隊入面兩個熱門GC,到爬山站WVA就要做返副手嘔返件黃衫出嚟
聽日踩 cobbles,好期待
roglic係留力定跟唔到,Vingegaard 反而重咬住adam
“For five seconds I thought I had won,” Philipsen said after the stage. “It will have made nice images, but I would not have wanted it that way.”

“I didn’t know he was in the front and didn’t hear it on the radio,” said Philipsen. “Too bad, because I thought I was riding for the win. The sprint was good, but unfortunately it was not for the win. Did Kristoff also think he was riding for the win? I was the one who crossed the finish line first after Wout and was celebrating, so I’m now embarrassed.”

今晚 stage 5 踩 157 km, 石板路 cobbles
出發時間: 7:35pm
開賽時間: 8pm
預計衝線時間: 11:20pm - 11:39pm

大熱係咪 WVA vs VDP

另一重點就係會唔會有GC輸時間
Chris Froome贏嘅四屆環法(2013,2015-2017),斷咗嘅2014就係cobbles stage退賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞