係英國返左個令月工,真係幾舒服,值得過嚟一試

335 回覆
1162 Like 118 Dislike
javascript

祝你好運
好正work from home有動力好多,最慘香港班老細要望住你個人起office先覺得你有做嘢
多謝你 想問多少少,你以前喺香港都係寫js?
我都係做咗咁上下時間嘢,不過覺得自己個底好差,有啲擔心,依家都有做好多codetest練吓,不過驚佢哋問我好多hands on experience 我會冇乜嘢講
yea係香港做左3,4年

我都唔係啲咩勁人,最緊要你夠膽過嚟試,你練好啲英文好過,尼到講多過做
很你老母呀垃圾,唔撚識字?
Good enjoy your life
睇你咩工姐 有d工相對英國搵得多啲
講真果句
香港做普通既IT average 高過外國
外國high tech既it就遠遠高過香港
Work life balance 只適用係普通工
好啊多謝你建議 聽你講會同啲同事唔同時間翻office,咁有冇識到啲同事一齊玩?
想慳可以house share
暫時冇玩過,好少見到自己team啲同事,其他team既又唔係好敢去r水吹
唔係好想同啲3唔識7既人住
係幾爽
夠鐘除咗老細個個準時閃人
多返好多私人時間陪屋企人
諗返以前同班同事喺公司磨爛蓆ot真係好on9
尼到個個走都走唔切,香港就個個賴死唔走
有無50k一年稅後?
無圖無真相
求其都睇下d風景
想打聽下skill set

寫開Java backend, SQL, 少少React, 學過AWS, 識ETL,PowerBI, Tableau, , 英國嗰邊啲vacancy多唔多呢類tech stack demand
稅前就有...扣完就冇lu
你人工大概幾多呀
尼尼尼尼尼,唔識字?
你上linkedin望下,日日都請緊
稅前£60k左右
Civil狗fg嚟到識d python第一份就請咗 夾埋都冇兩個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞